Felszámolhatják a Gusta csemege-üzletlánc üzemeltetőjét

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 25. 12:57

A nyolc boltot működtető Csemege Plusz Kft. két éve még több mint kétmilliárd forintos árbevételt termelt, az idén viszont nyolc alkalommal is végrehajtást indítottak ellen.

Felszámolási eljárás indult a Gusta csemege-üzletláncot üzemeltető Csemege Plusz Kft. ellen – tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség.

A Hajdú Online idén év elején írt arról arról, hogy a Debrecenben és környékén nyolc egységet működtető, 130 főt foglalkoztató bezárta üzleteit, de akkor Zubora Sándor tulajdonos-ügyvezető azt nyilatkozta, igyekeznek kedvezőbb feltételek mellett újra megnyitni a boltokat. A cégvezető akkor azt tervezte, hogy egyes egységek bezárásával, és a többi átszervezésével sikerül áthidalni és megoldani a pénzügyi problémákat. Az egyik boltot kifejezetten prémium kategóriás termékekkel töltötték fel, a legigényesebb vásárlók kiszolgálása érdekében, de az ügyvezető szerint rossz időben próbálkoztak ezzel, a válság miatt ugyanis a vásárlók az olcsóbb termékeket keresték.

A 2006-ban bejegyzett társaság 2008-ban 787 millió forint árbevételt ért el, egy évvel később pedig már 2,4 milliárd forintot és 39 millió forint nyereséget termelt, a cég tavalyi beszámolója azonban nem elérhető. Tavalyelőtt a rekordforgalom mellé tetemes, csaknem egymilliárd forint kötelezettségállományt halmozott fel a cég. Idén pedig az Opten cégtára szerint adóhatósági, bírósági és közjegyzői kezdeményezés nyomán nyolc esetben indult végrehajtás a cég ellen – írja az origo.hu.

Kapcsolódó cikkeink