Felszámolás indult az Electro World CRV Kft ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 24. 12:02

A Fővárosi Bíróság elrendelte az Electro World CRV Kft. felszámolását – írja a Gazdaság.hu internetes oldal. A társaság működtette az Electro World Allee-ban található üzletét. Ezzel ötre emelkedett a cégcsoport érdekeltségei ellen indított felszámolások száma.

Közzétették a Cégközlönyben a felszámolási eljárás megindítását az Electro World CRV Kft. ellen. A társaságot 2010-ben alapították, kifejezetten az Allee-ban található üzlet működtetésére. Két végrehajtás indult ellene az elmúlt évben. A mostanival ötre növekedett a társaság érdekeltségei ellen megindított felszámolások száma – írja a Gazdaság.hu.

Az internetes oldal emlékeztet arra, hogy az áruházait korábban sorra bezáró Electro World Magyarország Kft.-nek nem sikerült a csődvédelem, tavaly októberben indította meg a Pest Megyei Bíróság a felszámolási eljárást. Korábban a cég ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a csődvédelem elkerülhetetlen, és van olyan üzleti partnere a cégnek, amelynek támogatásával jelentős ingatlanbiztosítékot tudnak felajánlani a finanszírozó banknak.

Az elmúlt években egy sor leánycéget alapított az Electro World Magyarország Kft., minden áruházra külön egyet-egyet, továbbá tevékenységek szerint is alakultak társaságok. A húsz működő társaság többsége ellen tavaly végrehajtást indítottak – írja a lap.

A társaság működése során sohasem termelt nyereséget, árbevétele 2008-ig folyamatosan bővült, abban az évben meghaladta a 20 milliárd forintot, utána viszont mélyrepülésre váltott, tavalyi forgalma alig érte el a 10 milliárd forintot. A cég masszívan veszteségesen zárt, a negatív eredmény rendre meghaladta az egymilliárd forintot, de 2009-ben már 3,7 milliárd forintra rúgott. A veszteséget 2010-re sikerült konszolidálni, így két éve 1,2 milliárdos mínusszal zártak – írja a gazdasag.hu nyomán az origo.

Kapcsolódó cikkeink