Felpörgött a pályázati döntéshozatal a GINOP-programokban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 07. 15. 11:02

A júniusi néhány tucat új pályázati nyertes után júliusban eddig kereken 300 cég nyert el együttesen sokmilliárd forintot uniós gazdaságfejlesztési pályázaton főként munkahelyi képzési programokra és infokommunikációs fejlesztésekre – derítette ki a Portfolio a támogatott projektkereső adatbázis böngészéséből. Ez azt jelenti, hogy a GINOP-programokban igencsak felpörgött a pályázati döntéshozatal.

Az adatbázis szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül (GINOP) a legtöbb új pályázati döntés a “Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című, GINOP-6.1.6-17 kódszámú pályázaton született: 129 cég nyert el jellemzően 5-15 millió forint közötti támogatást különböző képzési programjainak lebonyolítására. Eddig egyébként már 817 cég nyert el támogatást ezen a pályázaton, a most kiosztott forrás pedig nagyjából 2 milliárd forint.

A támogatási adatbázis aktuális állása szerint a friss fejleményekkel együtt már 13 milliárd forintnál jár a megítélt támogatások volumene, közülük 540 projektre eddig 3,6 milliárd forintot fizettek már ki. (portfolio.hu)

 

Kapcsolódó cikkeink