Felnőttek vacsorája
A kraft sörök világában már itthon sem csodálkozik el senki azon, ha almás pite vagy szilvás gombóc ízű sörrel találkozik, ételek inspirálta koktélokkal viszont nem igazán találkozunk. Komoly piaci rés – mondhatnánk komolytalanul, ám a New York-i Double Chicken Please bár nagyon komolyan vette a „kihívást”, és egész koktélsort alkotott, amiket folyékony ételeknek is nevezhetünk.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A tavaly a világ 50 legjobb bárja közé választott Double Chicken Please valójában két bár: elöl egy laza hely, ahol gyorsan fogyasztható koktélokat kínálnak csapról, hátul egy komolyabb, ahol a furcsa koncepciójú itallap különlegességeit lehet kipróbálni. Ezek mindegyike egy-egy ismert étel újraértelmezése teljesen folyékony konzisztenciájú koktélként.
Ilyen például a Hideg pizza: Don Fulano Blanco, Parmigiano Reggiano, égetett pirítós, paradicsom, bazsalikom, méz, tojásfehérje, a Francia pirítós: Grey Goose, pörkölt árpa, briós, kókusztej, juharszirup, tojás, vagy a Waldorf-saláta: 15 éves Dewar’s, 10 éves Laphroaig, alma, zeller, ginger ale, dió-keserű. //
Kapcsolódó cikkeink
Alkalmazott művészet
Bár a magyar sörpiac fejlődési irányát a prémium kategóriájú sörök…
Tovább olvasom >Lavazza Espresso Maestro Nespresso kompatibilis kapszulák
Élvezd azon földrész aromáit, ahol a fák mélyen lélegeznek, és…
Tovább olvasom >Az istenek a fejükre estek – A nap képe
A táblát a fáma szerint Afrikában fotózták: „Nyilvános bárunk jelenleg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >