Felnőttek vacsorája

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 26. 10:42

A kraft sörök világában már itthon sem csodálkozik el senki azon, ha almás pite vagy szilvás gombóc ízű sörrel találkozik, ételek inspirálta koktélokkal viszont nem igazán találkozunk. Komoly piaci rés – mondhatnánk komolytalanul, ám a New York-i Double Chick­en Please bár nagyon komolyan vette a „kihívást”, és egész koktélsort alkotott, amiket folyékony ételeknek is nevezhetünk.

New York-i céklasaláta és japán hideg tészta

A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.

A tavaly a világ 50 legjobb bárja közé választott Dou­ble Chicken Please valójában két bár: elöl egy laza hely, ahol gyorsan fogyasztható koktélokat kínálnak csapról, hátul egy komolyabb, ahol a furcsa koncepciójú itallap különlegességeit lehet kipróbálni. Ezek mindegyike egy-egy ismert étel újraértelmezése teljesen folyékony konzisztenciájú koktélként.

Ilyen például a Hideg pizza: Don Fulano Blanco, Parmigiano Reggiano, égetett pirítós, paradicsom, bazsalikom, méz, tojásfehérje, a Francia pirítós: Grey Goose, pörkölt árpa, briós, kókusztej, juharszirup, tojás, vagy a Waldorf-saláta: 15 éves Dewar’s, 10 éves Laphroaig, alma, zeller, ginger ale, dió-keserű. //

Kapcsolódó cikkeink