Felnőttek vacsorája
A kraft sörök világában már itthon sem csodálkozik el senki azon, ha almás pite vagy szilvás gombóc ízű sörrel találkozik, ételek inspirálta koktélokkal viszont nem igazán találkozunk. Komoly piaci rés – mondhatnánk komolytalanul, ám a New York-i Double Chicken Please bár nagyon komolyan vette a „kihívást”, és egész koktélsort alkotott, amiket folyékony ételeknek is nevezhetünk.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Etelkoktel-2_opt.jpeg)
New York-i céklasaláta és japán hideg tészta
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A tavaly a világ 50 legjobb bárja közé választott Double Chicken Please valójában két bár: elöl egy laza hely, ahol gyorsan fogyasztható koktélokat kínálnak csapról, hátul egy komolyabb, ahol a furcsa koncepciójú itallap különlegességeit lehet kipróbálni. Ezek mindegyike egy-egy ismert étel újraértelmezése teljesen folyékony konzisztenciájú koktélként.
Ilyen például a Hideg pizza: Don Fulano Blanco, Parmigiano Reggiano, égetett pirítós, paradicsom, bazsalikom, méz, tojásfehérje, a Francia pirítós: Grey Goose, pörkölt árpa, briós, kókusztej, juharszirup, tojás, vagy a Waldorf-saláta: 15 éves Dewar’s, 10 éves Laphroaig, alma, zeller, ginger ale, dió-keserű. //
Kapcsolódó cikkeink
Formabontóan új, saját sört készítettek a BGE hallgatói
Nemcsak íz, hanem megjelenés szempontjából is formabontó a BGE hallgatói…
Tovább olvasom >Korszellem a palackban
A palackozott vizek csomagolásával és szállításával járó környezetszennyezés mértékét is…
Tovább olvasom >Nyári kedvenc a jegeskávé
A kávékedvelők több mint fele rendszeresen vagy alkalmanként fogyaszt jegeskávét…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >