Félmilliárdos uniós forrás a büki gyógyfürdő fejlesztésére

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 06. 00:04

A Büki Gyógyfürdő az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként 2008 és 2010 között három ütemből álló fejlesztési programot valósít meg 525 millió forint uniós támogatással, összesen 1,75 milliárd forint értékben.

Az első ütemben megvalósuló pihenőtéri épület átadásán Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: kiemelt turisztikai fejlesztésekre a 2007-2008-as időszakban 38,3 milliárd forintot kötöttek le eddig a pályázók.
Az uniós támogatásnak köszönhetően 2014-re 100 ezerrel több vendég látogathat a térségbe. A Büki Gyógyfürdő bizonyos időszakokban túlzsúfolt volt, ezért volt szükség az 500 fő befogadására alkalmas pihenőtéri épület megépítésére. Az új részleg magas színvonalú szolgáltatásokkal, térítésmentesen igénybe vehető pihenőágyakkal várja a vendégeket.
2013-ig az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjai forrásainak mintegy 20 százalékát, közel 300 milliárd forintot fordítja a turisztikai célokra a kormány. A terület fejlesztési célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a termálvagyon hasznosítása, a gyógyhelyek és fürdők fejlesztése, a fürdőkre épülő egészségügyi szolgáltatások bővítése.
Néhány különösen fontos fürdőberuházást kiemelt projektnek minősített a kormány, így hazánk öt fürdője (a büki Gyógyfürdő mellett a hajdúszoboszlói, a zalakarosi Aqua-Palace Élményfürdő,  az Újszegedi Fürdőkomplexum és a sárvári fürdő)  újulhat meg részben uniós forrásból, 7,5 milliárd forint támogatással – írja a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink