Felmérés készül a termelői szövetkezésekről

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 13. 11:40

A termelői szövetkezés-együttműködés gazdasági és társadalmi feltételeiről, valamint annak akadályairól a magyar agrárgazdaságban címmel felmérést készít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködve a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetével – közölte honlapján a NAK.

gyumolcs-zoldseg

A felmérés készítői választ kívánnak kapni, hogy a NAK tagjai készen állnak-e együttműködések kialakítására és azok sikeres működtetésére. Továbbá képesek lesznek-e széles körben alkalmazni a legújabb együttműködési formákat, így hatékonyan versenyezhetnek-e európai uniós társaikkal. Szeretnének-e élni a 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program által támogatott együttműködési lehetőségekkel.

A NAK ugyanis elkötelezett abban, hogy segítse Magyarországon egy új, sikeres szövetkezeti-termelői integrációs modell kialakulását és ehhez partnerként számít minden tagjára.

A jelenlegi együttműködési formákat jellemző helyzet minél átfogóbb megismerése érdekében két kérdőívet állítottak össze a témát kutatók. Az egyik kérdőív a termelői együttműködéseket, míg a másik az azokat segítő szervezeteket, integrátorokat vizsgálja. A kérdőívek kitöltésére július 1. és augusztus 31. között van lehetőség (bővebb információt a felmérésről a NAK honlapján találnak az érdeklődők). A NAK a vidékfejlesztési referensi hálózatán keresztül segíti a termelőket a kérdőívek kitöltésében – tartalmazza a közlemény. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink