Felmérés készül a termelői szövetkezésekről
A termelői szövetkezés-együttműködés gazdasági és társadalmi feltételeiről, valamint annak akadályairól a magyar agrárgazdaságban címmel felmérést készít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködve a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetével – közölte honlapján a NAK.
A felmérés készítői választ kívánnak kapni, hogy a NAK tagjai készen állnak-e együttműködések kialakítására és azok sikeres működtetésére. Továbbá képesek lesznek-e széles körben alkalmazni a legújabb együttműködési formákat, így hatékonyan versenyezhetnek-e európai uniós társaikkal. Szeretnének-e élni a 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program által támogatott együttműködési lehetőségekkel.
A NAK ugyanis elkötelezett abban, hogy segítse Magyarországon egy új, sikeres szövetkezeti-termelői integrációs modell kialakulását és ehhez partnerként számít minden tagjára.
A jelenlegi együttműködési formákat jellemző helyzet minél átfogóbb megismerése érdekében két kérdőívet állítottak össze a témát kutatók. Az egyik kérdőív a termelői együttműködéseket, míg a másik az azokat segítő szervezeteket, integrátorokat vizsgálja. A kérdőívek kitöltésére július 1. és augusztus 31. között van lehetőség (bővebb információt a felmérésről a NAK honlapján találnak az érdeklődők). A NAK a vidékfejlesztési referensi hálózatán keresztül segíti a termelőket a kérdőívek kitöltésében – tartalmazza a közlemény. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >