Félidejéhez érkezett a FOODAPEST-UKBA páros

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 06. 17:39

A két, egyidejűleg megrendezett szakkiállításon vasárnap óta közel kétszáz kiállító részvételével mintegy 7000 négyzetméteren zajlanak az események. A színes forgatag számtalan különleges látnivalót, eseményt kínál a látogatóknak.

A kiállítás nyitónapjának reggelén rendezték a 2012. évi SIAL d’Or nemzetközi verseny hazai fordulóját. A megmérettetésre 50 termékkel pályáztak a cégek 8 kategóriában. A SIAL d’Or nemzetközi versenybe 30 ország vezető szaklapjai által képviselt, hazai kategóriagyőztes termékek kerülhetnek. A második fordulóra idén május 8-10. között Montrealban kerül sor, az ottani győztesek elismerését a párizsi SIAL kiállítás keretein belül adják át, októberben.

Hétfőn a kiállítás keretei között újabb 22 hazai termék gyártóinak adták át a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy viselési jogát. Az ünnepélyes díjátadó után a Kiváló Magyar Élelmiszer Klub mini-konferenciájára került sor, ahol az előadók többek között a KMÉ perspektíváit, a védjegyek fogyasztói ismertségét és hatását tekintették át.
Hétfő délután az adózási és jogi környezet változásairól, az élelmiszeripar és -kereskedelem előtt álló piaci kihívásokról esett szó a Trade magazin és a Hungexpo közösen szervezett kerekasztal-beszélgetésén.

A standok között sétálva a látnivalók közül kiemelkedik a Future Store. Immár másodszor építette fel a FOODAPEST-UKBA keretein belül a „jövő boltját” a Trade magazin és a Trade Marketing Klub. A boltban olyan termékeket, szolgáltatásokat, reklámeszközöket gyűjtöttek össze, amelyek már rendelkezésre állnak, de tömeges elterjedésükre a magyar kereskedelemben még várni kell.

A hazai vállalkozások mellett tizenegy külföldi ország cégei is bemutatkoznak a kiállításon. A három legnagyobb standot Németország (ezen belül Bajorország), Olaszország és Belgium tudhatja magáénak.
A BORésPIAC szaklap idén is megrendezi a FOODAPEST BORsziget standot, ahol a látogatók közel 50 fajta borral és pezsgővel ismerkedhetnek meg.

Az UKBA is bővelkedik látnivalókban. Bár elmaradt a Cukrász Világbajnokság UKBÁ-ra tervezett közép-európai regionális selejtezője, a cukrász ipartestület számos izgalmas programmal pótolja az európai recesszió miatt meghiúsult versenyt.

Az UKBA nyitónapjára esett például a 2012. évi Cukrászati Termékverseny eredményhirdetése. Idén az abszolút győztesnek járó kupát a tavalyi Év Cukrásza verseny győztese, az óriási tehetségnek tartott Kovács János (Karamellvilág, Kecskemét) nyerte el.
– A sütőipari termékversenyre nevezett termékek legtöbbje a szövetségben már előzetes zsűrizésen ment keresztül. A díszmunka-verseny legörömtelibb újsága talán az, hogy a diákok munkáinak minősége mostanra nagyon megközelítette a felnőttekét.

Minden napra jutnak bemutató sütések. A gazdag program különleges eleme lesz kedden a Nemzet Kenyere verseny, illetve annak zsűrizése, amelyre a határon túli magyar területekről is érkeztek jelentkezések. Szerdán nyolc szakiskola diákjai brióskészítési versenyen mérik össze tudásukat – a feladat 60 darab péksütemény készítése minél nagyobb formagazdagságban.

(A kiállításról bővebben következő lapszámunkban olvashatnak)

Kapcsolódó cikkeink