Felfedezte a lángosost a The New York Times
A New York utcáit 2014 áprilisa óta járó Langos Truckról (lángosos kocsiról) és annak üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót csütörtökön gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.
„Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké” – írta Ligaya Mishan, a cikk szerzője.
„Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne” – tette hozzá.
A Budapestről elszármazott, 39 éves Prepuk Zsolt 16 évvel ezelőtt horgonyzott le New Yorkban. Több étteremben pincérkedett, mielőtt nyakába vette volna az utcákat, hogy „meggyőzze a New York-iakat, hogy gyerekkorának uzsonnája ugyanolyan nélkülözhetetlen a járdák (járókelői) számára, mint a perec vagy a falafel”.
A lap szerint a magyar vállalkozó háromfajta lángost kínál: fokhagymás-sajtos-tejfölöset, ötszínű kaliforniai paprikával megszórtat, és olyat, amelyet szűzpecsenyével, savanyú uborkával, jalapeno paprikával és ázsiai chiliszósszal hintett meg. De kérésre akár rögtönöz is feltétet Prepuk. Emellett töltött káposzta, borsófőzelék, Connecticut államból beszerzett debreceni és újabban egy New Jersey-i farmról származó mangalicakolbász is szerepel az ebédeltető furgon választékában.
Azt, hogy a hét folyamán New Yorknak melyik szegletében bukkan fel az igazából krumplis lángosra szakosodott Langos Truck, a Twitteren, a Facebookon vagy telefonon lehet megtudni. (MTI, Pogár Demeter)
Kapcsolódó cikkeink
Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >