Feleslegessé vált élelmiszereket áruló bolt nyílt Dániában

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 24. 11:06

Egy jótékonysági szervezet megnyitotta Dánia első olyan szupermarketét, ahol csak feleslegessé vált élelmiszereket árulnak – írja az independent nyomán a portfolio.hu.  A boltot önkéntesek üzemeltetik és a profitot a civil szervezet szegény országokban megvalósuló projektjeire fordítják.

wefood

A Koppenhágában megnyílt bolt a WeFood nevet viseli, a termékeket pedig a normál bolti áraknál 30-50 százalékkal olcsóbban adják.

Az élelmiszerbolttal a szervezet célja, hogy csökkentsék a jelenleg évente 700 ezer tonnára, illetve 11,6 milliárd dán koronára (kb. 480 milliárd forintra) becsült élelmiszerpazarlás mértékét Dániában.

A WeFoodban számos terméket árulnak, köztük kenyeret, gyümölcsöt, zöldséget, tejtermékeket, húst, fagyasztott termékeket és szárazkaját is. Olyanokat, amiket egyébként kidobtak volna, mert a minősége papíron lejárt volna, mire eladásra kerül, vagy a csomagolása megsérült. A beszállítók között van számos étterem, kávézó és az ország legnagyobb élelmiszerlánca is.

Dániában egyébként az elmúlt öt évben már 25 százalékkal csökkentették az elpazarolt élelmiszerek mennyiségét.  (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink