Felavatta új logisztikai központját a Rossmann

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 10. 00:02

Ünnepélyes keretek között avatta fel tegnap új logisztikai központját a Rossmann Magyarország Kft. Üllőn. A vezető német drogéria-lánc hazai leányvállalata a teljes cégközpontot az új létesítménybe költöztette.

A Goodman által fejlesztett komplexumban kapott helyet a cég három korábbi raktára, a teljes menedzsment és valamennyi osztály. Változások történtek a cég élén is, amitől további fejlődést várnak.
Az elmúlt év tavaszán került sor a Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemének bokrétaünnepségére. A Rossmann Magyarország Kft. volt az újonnan megkezdett projekt első bérlője, összesen 27 301 négyzetméternyi terület foglalt el. A jelenleg 188 üzletet számláló és folyamatosan bővülő hálózatot működtető drogéria-parfüméria lánc minőségi, ugyanakkor rugalmasan alakítható létesítmény igényével lépett fel. A Goodman által fejlesztett és üzemeltetett központ a cég igényeinek, valamint az anyavállalat, a Dirk Rossmann GmbH standardjeinek egyaránt megfelel. Az új és nagyobb logisztikai központnak köszönhetően korszerűbbé váltak a cég munkafolyamatai, valamint lehetővé válik a jövőbeli sikeres hazai üzletfejlesztés megalapozása.
A további hazai fejlődést nem csupán az újonnan felavatott logisztikai központtól, hanem a menedzsmentben történt személyi változásoktól is várja a cég. Az idei év februárjától Florian Knauer és Ulrich Bensemann töltik be a Rossmann Magyarország ügyvezetői igazgatói posztját. A két igazgató korábban a csehországi Rossmannt irányította, és a folyamatok optimalizálása révén számottevő növekedést értek el.
Az anyavállalatnál és több külföldi leánycégnél vállalt feladatai mellett Ulrich Bensemann a pénzügyi, HR, könyvvizsgálói és informatikai területekért felelős. Florian Knauer a vállalat operatív irányítását végzi.
A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el. Mindössze 5 kilométerre található a ferihegyi repülőtér, a legközelebbi vasúti terminál pedig csupán 800 méterre. Az M0 körgyűrű és a közvetlen közelben lévő M4 autópálya kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít a főváros és az ország távolabbi területei felé. E kiváló elhelyezkedés hazánk és a környező országok között is hatékony disztribúciót tesz lehetővé.
Az Üllő Airport Logisztikai Központ fejlesztését 2009 elején kezdte meg a Goodman. Az ipari parkok és logisztikai központok fejlesztésében érdekelt globális ingatlancsoport több ütemben mintegy 155 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet alakít ki, ebből a Rossmann által 12 évre bérbe vett terület 27 301 négyzetmétert tesz ki.
Kapcsolódó cikkeink