Fejlesztik a repülőtéri autóbuszjáratokat

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 07. 06. 10:08

Május közepe óta a korábbinál sűrűbben, 20 percenként közlekedik a repülőtéri 100E autóbuszjárat, ráadásul mind a hajnali, mind a késő éjszakai órákban bővült az üzemideje is. Amint azt Tarlós István főpolgármester korábban már bejelentette – és ahogy azta BKK is közölte– június 16-tól további kedvező változások lépnek életbe a repülőtéri autóbuszjáratok közlekedésében – írja a Világgazdaság Online.


Kényelmesebbé téve a Liszt Ferenc repülőtér és a belváros közötti utat: bővülnek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jegyvásárlási lehetőségek, a repülőtér indulási szintjére érkezik a 100E busz, a 200E busz pedig a továbbiakban éjjel-nappal közlekedik – derül ki a BKK közleményéből.

Június 16-tól újabb kedvező változások lépnek életbe a repülőtéri autóbuszjáratokon. Ezek egyike, hogy ettől a naptól a 100E busz a Liszt Ferenc repülőtér indulási szintjére érkezik – ezzel is segítve, hogy az utasok minél gyorsabban megközelíthessék a terminál bejáratát és a check-in pultot –, miközben a belváros felé továbbra is az érkezési szintről indulnak a járatok.
Tovább bővültek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jegyvásárlási lehetőségek is: újabb jegy- és bérletkiadó automatákat helyeztek üzembe a 100E buszjárat Deák Ferenc tér M és Kálvin tér M megállójában, kiegészítve az aluljárókban üzemelő automaták szolgáltatását. Mindkét automatából – ahogy a többi, közel 370 berendezésből is – megvásárolható a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, 900 forintos repülőtéri vonaljegy. A repülőtéren mindkét terminál érkezési szintjén egy-egy BKK ügyfélpont és több automata is az utasok rendelkezésére áll.

A jobb éjszakai kiszolgálás érdekében június 16-tól éjjel-nappal közlekedik a 200E autóbusz, nappal Kőbánya-Kispest metróállomásig, míg a metró üzemidején túl (késő éjszaka és kora hajnalban) a jobb átszállási kapcsolatok érdekében a buszok Határ út metróállomástól indulnak.
Ezáltal kényelmesebb, összehangolt átszállási kapcsolat áll rendelkezésre a belvárost érintő éjszakai járatokkal. A 200E autóbusz éjjel-nappali üzemével párhuzamosan a 900-as éjszakai busz közlekedtetése nem indokolt, így az a továbbiakban nem jár. A dél-pesti lakóterületek felől a repülőtér elérését éjszaka a 980-as és a 200E autóbusz – Csévéző utcai átszállással – továbbra is biztosítja.

A repülőtéri 100E autóbuszvonal fejlesztéseként május közepén vezettek be új menetrendet: a korábbi 30 helyett 20 percenként indulnak a buszok a Liszt Ferenc repülőtér, illetve a belváros felé; az azóta eltelt időszak tapasztalatai alapján az új menetrend bevált, a sűrűbb buszközlekedés kényelmesebb utazást tesz lehetővé azoknak, akik igénybe veszik a járatot.

Bővült a vonal üzemideje is: a hajnali első járat korábban, az utolsó éjszakai pedig később indul, hogy még többen vehessék igénybe a 100E szolgáltatásait.
Az első időszak tapasztalatai alapján az utasok kihasználják az új korai, illetve késői buszindulásokat is. (vg.hu)

Kapcsolódó cikkeink