Fejlesztések a Nádudvari Élelmiszer Kft-nél

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 15. 00:01

Panírozott sajtok és zöldségek, illetve adalék nélküli mirelit késztermékek gyártására 150 millió forintos beruházás fejeződött be a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél, a cég a fejlesztéshez 25 százalékos uniós támogatást nyert el.

Volosinovszki János, a cég ügyvezető igazgatója szerdai debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a 170 főt foglalkoztató, 3 milliárd forintos éves árbevételű cég 100 százalékos magyar tulajdonban van; fő tevékenysége tej- és tejtermék, hús- és húskészítmény, valamint mirelittermék gyártás. A beruházás eredményeként az eddig szezonálisan alkalmazott 170 dolgozójuknak folyamatosan tudnak munkát biztosítani, így 30-cal növekedett az egész évben foglalkoztatottak száma a nádudvari kft.-nél – fűzte hozzá.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint cégüknél tavaly további három rendkívüli beruházást is végrehajtottak: 51 millió forintért a húsüzemben, 73 millió forintért a tejüzemben hőenergia-rekonstrukciós, illetve 66 millióért hűtésrekonstrukciós fejlesztést. Az eddigi termelésük 70 százalékát jelentő tej-, tejtermék, illetve a húskészítménygyártás mellett, a mostani beruházással megkezdik a mirelit-készítmények előállítását, amelyet országosan, külföldi és hazai kereskedelmi láncokon keresztül juttatnak el a fogyasztókhoz – mondta Volosinovszkí János.
Kifejtette: az egészséges életmódra és a hazai fogyasztói igényekre fókuszálva kezdték meg a panírozott sajtok – így a szeletelt trappista, a camembert nuggets, az edami parti golyó és a mozzarella fokhagymás snack – gyártását. A sajtok mellett a másik egészségesélelmiszer-család a panírozott zöldségek: a gomba, a karfiol és a brokkoli, míg a készétel kategóriában az első termékük, a tradicionális receptúra alapján, édes káposztából készített, teljes mértékben adalék anyagok – e-adalékok – nélkül készülő nádudvari töltött káposzta.
Az új termékek már áprilisban a boltokba kerülnek, de a fejlesztés nem áll meg: a nádudvari élelmiszer termékek palettája tovább bővül, egyebek mellett kifejezetten gyerekeknek készülő ételekkel is – mondta – írja a Magyar Nemzet, az MTI nyomán.

Kapcsolódó cikkeink