Fejlesztenek a Happy Company Kft. csokoládégyárában

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 27. 11:08

Közel 230 millió forintból fejleszti választékát és termékeit a Happy Company Kft., a Pest megyei Úriban felépült csokoládégyár az édesipari termékek fejlesztéséhez 90 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a vállalat ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

happy_company

Kasza József tájékoztatása szerint töltött, csokoládéhéjjal ellátott krémes termékeket fejlesztenek ki, így részben a meglévő receptúrák felhasználásával, részben a projekt keretében kikísérletezett termelési vonallal képessé válnak új töltelékanyagok bevitelére az édesiparba.

A több mint kétmilliárd forintos beruházással felépült csokoládégyárban jelenleg a próbaüzem folyik, a gyártás a beszállítókkal való szerződéskötéseket követően legkésőbb a jövő év első negyedévében indul el – tette hozzá Kasza József.

Elmondta, hogy a cég az első termelési évében csokoládé termékek gyártásával és forgalmazásával fog foglalkozni. A termékeket főként a hazai piacra szánják, de megcélozták a horvát és a szerb piacokat is.

A több mint hathektáros ipari területen működő üzemben jelenleg kilenc dolgozót foglalkoztatnak, a létszám a terveik szerint év végéig hússzal bővül.

A projekt első ütemében, 2011-ben a cég az ipari területre egy 200 négyzetméteres inkubátorházat, egy 1000 négyzetméteres irodaházat és egy 3000 négyzetméteres termelőcsarnokot épített fel. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink