Fejleszt a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 20. 00:05

Automata palackozó gépsorral és új pálinkafőzővel bővítette üzemét az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. A beruházásra uniós támogatás segítségével, összesen 230 millió forintból került sor.

Papp József, a földrajzi árujelző oltalomban részesült újfehértói meggypálinkát előállító kft. ügyvezető-tulajdonosa az ünnepélyes átadáson elmondta: az üzemfejlesztés 113 milliós vissza nem térítendő uniós támogatás és nagyjából ugyanekkora önerő segítségével valósulhatott meg. Hozzátette: az új pálinkafőző berendezés egy ezer literes főzőüsttel rendelkezik, és mindkét pálinkafőzési technológiát tudja alkalmazni, amellyel mintegy megkétszerezi az eddigi 75 ezer hektoliterfoknyi évi kapacitását a Zsindelyes.
A beruházás eredményeként átadásra került egy új, 530 négyzetméteres készáru-raktár, valamint az átalakított pálinka tároló és érlelő épület is; utóbbiban 123 ezer liter pálinkát tudnak egyszerre érlelni. A fejlesztés során egy automatizált palackozó üzemet is építettek, amely egy óra alatt háromezer üveg pálinka palackozására alkalmas, így az ügyvezető szerint lehetővé vált a teljes szortiment gyártása. A fejlesztéseket legalább öt évig kell működtetnie a vállalkozásnak, valamint garantálni a nettó árbevétel növelését is, mely tavaly közel 2,5 millárd forintot tett ki – írja a ProfitLine.hu.
Kapcsolódó cikkeink