Fejenként negyven kiló sertéshúst esznek évente a németek
Tavaly 3,2 százalékkal nőttek a német húsforgalmazás és a rendezvény-szolgáltatások bevételei.
A német húsfeldolgozói szövetség kedden közzétett adatai szerint a húsfogyasztás közel azonos szinten maradt az előző évivel: az egy főre jutó éves átlagos fogyasztás stabilan 61 kilogramm volt 2011-ben, mindössze 100 grammal kevesebb, mint 2010-ben.
A húsfélék közül messze a sertéshús állt az első helyen: személyenként 39,6 kiló fogyott tavaly Németországban. Szárnyashúsból 11,5 kilogrammot, marha- és borjúhúsból 8,4 kilót fogyasztottak 2011-ben a németek – írja a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >Újabb probléma hozhat élelmiszer-drágulást
Súlyos következményekkel járhat a latin-amerikai agrárszektorra nézve, ha az Egyesült…
Tovább olvasom >