Fejenként negyven kiló sertéshúst esznek évente a németek
Tavaly 3,2 százalékkal nőttek a német húsforgalmazás és a rendezvény-szolgáltatások bevételei.
A német húsfeldolgozói szövetség kedden közzétett adatai szerint a húsfogyasztás közel azonos szinten maradt az előző évivel: az egy főre jutó éves átlagos fogyasztás stabilan 61 kilogramm volt 2011-ben, mindössze 100 grammal kevesebb, mint 2010-ben.
A húsfélék közül messze a sertéshús állt az első helyen: személyenként 39,6 kiló fogyott tavaly Németországban. Szárnyashúsból 11,5 kilogrammot, marha- és borjúhúsból 8,4 kilót fogyasztottak 2011-ben a németek – írja a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ismét átadásra kerültek az „Inno d’Or – Év Innovációja” díjak
A Trade magazin által tavaly életre hívott verseny célja, hogy…
Tovább olvasom >Újra jönnek a különadók
A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter…
Tovább olvasom >Biztos pontok a bizonytalanban
A gazdasági környezet változásaira adott lehetséges válaszok kerültek terítékre a…
Tovább olvasom >