Fehérítik a baromfiágazatot
Az illegálisan működő vállalkozások leleplezésére a Baromfi Terméktanács az adóhatósággal közös szakmai programot dolgozott ki. a jövőben az adórevizor a cégnél a beszállított és a feldolgozott áru mennyiségét ellenőrzi.
Az élelmiszer-gazdaságban szigorú a nyomonkövethetőség, ha a
vállalkozó nem tudja bizonyítani, s számla nélkül forgalmazza áruját vagy annak
egy részét, az büntethető.
Az ellenőrzéseket segíti egy információs rendszer. Lényege,
hogy minden száz kiló vágóhídra bekerülő baromfiból nyolcvan kilogramm áru
keletkezik, ez után a feldolgozónak fizetnek. A maradék húsz kiló veszélyes
hulladék megsemmisítéséért pedig az adott vállalatnak kell fizetni, tehát a
feldolgozás után minden gramm baromfi sorsa ellenőrizhető.
A Baromfi Terméktanács nem feledkezik meg a vásárlókról sem, ezért az
ellenőrzésen fennakadó feldolgozóktól megvonja az ellenőrzött kiváló baromfi
védjegy használatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >Vállalkozásra szabott csarnokok segítik a KKV-k fejlődését és növekedését
A RaktárAD belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező logisztikai fejlesztő új fejezetet…
Tovább olvasom >