Fehérítik a baromfiágazatot
Az illegálisan működő vállalkozások leleplezésére a Baromfi Terméktanács az adóhatósággal közös szakmai programot dolgozott ki. a jövőben az adórevizor a cégnél a beszállított és a feldolgozott áru mennyiségét ellenőrzi.
Az élelmiszer-gazdaságban szigorú a nyomonkövethetőség, ha a
vállalkozó nem tudja bizonyítani, s számla nélkül forgalmazza áruját vagy annak
egy részét, az büntethető.
Az ellenőrzéseket segíti egy információs rendszer. Lényege,
hogy minden száz kiló vágóhídra bekerülő baromfiból nyolcvan kilogramm áru
keletkezik, ez után a feldolgozónak fizetnek. A maradék húsz kiló veszélyes
hulladék megsemmisítéséért pedig az adott vállalatnak kell fizetni, tehát a
feldolgozás után minden gramm baromfi sorsa ellenőrizhető.
A Baromfi Terméktanács nem feledkezik meg a vásárlókról sem, ezért az
ellenőrzésen fennakadó feldolgozóktól megvonja az ellenőrzött kiváló baromfi
védjegy használatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >