Fehérítik a baromfiágazatot
Az illegálisan működő vállalkozások leleplezésére a Baromfi Terméktanács az adóhatósággal közös szakmai programot dolgozott ki. a jövőben az adórevizor a cégnél a beszállított és a feldolgozott áru mennyiségét ellenőrzi.
Az élelmiszer-gazdaságban szigorú a nyomonkövethetőség, ha a
vállalkozó nem tudja bizonyítani, s számla nélkül forgalmazza áruját vagy annak
egy részét, az büntethető.
Az ellenőrzéseket segíti egy információs rendszer. Lényege,
hogy minden száz kiló vágóhídra bekerülő baromfiból nyolcvan kilogramm áru
keletkezik, ez után a feldolgozónak fizetnek. A maradék húsz kiló veszélyes
hulladék megsemmisítéséért pedig az adott vállalatnak kell fizetni, tehát a
feldolgozás után minden gramm baromfi sorsa ellenőrizhető.
A Baromfi Terméktanács nem feledkezik meg a vásárlókról sem, ezért az
ellenőrzésen fennakadó feldolgozóktól megvonja az ellenőrzött kiváló baromfi
védjegy használatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Hódít a #MatchaTok: a japán zöldtea por lett a közösségi média új kedvence
A TikTokon elindult #MatchaTok trend szélsebesen meghódította a világot: a…
Tovább olvasom >