Fehérítik a baromfiágazatot
Az illegálisan működő vállalkozások leleplezésére a Baromfi Terméktanács az adóhatósággal közös szakmai programot dolgozott ki. a jövőben az adórevizor a cégnél a beszállított és a feldolgozott áru mennyiségét ellenőrzi.
Az élelmiszer-gazdaságban szigorú a nyomonkövethetőség, ha a
vállalkozó nem tudja bizonyítani, s számla nélkül forgalmazza áruját vagy annak
egy részét, az büntethető.
Az ellenőrzéseket segíti egy információs rendszer. Lényege,
hogy minden száz kiló vágóhídra bekerülő baromfiból nyolcvan kilogramm áru
keletkezik, ez után a feldolgozónak fizetnek. A maradék húsz kiló veszélyes
hulladék megsemmisítéséért pedig az adott vállalatnak kell fizetni, tehát a
feldolgozás után minden gramm baromfi sorsa ellenőrizhető.
A Baromfi Terméktanács nem feledkezik meg a vásárlókról sem, ezért az
ellenőrzésen fennakadó feldolgozóktól megvonja az ellenőrzött kiváló baromfi
védjegy használatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >