Fehérítik a baromfiágazatot
Az illegálisan működő vállalkozások leleplezésére a Baromfi Terméktanács az adóhatósággal közös szakmai programot dolgozott ki. a jövőben az adórevizor a cégnél a beszállított és a feldolgozott áru mennyiségét ellenőrzi.
Az élelmiszer-gazdaságban szigorú a nyomonkövethetőség, ha a
vállalkozó nem tudja bizonyítani, s számla nélkül forgalmazza áruját vagy annak
egy részét, az büntethető.
Az ellenőrzéseket segíti egy információs rendszer. Lényege,
hogy minden száz kiló vágóhídra bekerülő baromfiból nyolcvan kilogramm áru
keletkezik, ez után a feldolgozónak fizetnek. A maradék húsz kiló veszélyes
hulladék megsemmisítéséért pedig az adott vállalatnak kell fizetni, tehát a
feldolgozás után minden gramm baromfi sorsa ellenőrizhető.
A Baromfi Terméktanács nem feledkezik meg a vásárlókról sem, ezért az
ellenőrzésen fennakadó feldolgozóktól megvonja az ellenőrzött kiváló baromfi
védjegy használatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Miért a hazait vedd? Import vs. hazai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lassulni látszik a Temu és a Shein növekedése Európában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Olcsó ünnepi menüvel készül a Hálaadásra az Aldi az USA-ban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

