Feeling diner

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 06. 27. 08:00

A múlt század harmincas éveinek „termékei” voltak a tipikus amerikai gyors­éttermek, a dinerek. A főképpen az utak mellett üzemelő vendéglátóhelyek sokszor kimustrált buszokból vagy éppen vasúti kocsikból kerültek kialakításra, de az asztalok piros műbőr bokszos elhelyezését a régi vagy új épületekben nyitott dinerek is átvették. A harsogó neonfények ugyanúgy hozzátartoztak a műfajhoz, mint a szinte nonstop zakatoló jukebox. Mindezek az elemek felvonulnak a Király utcai Feeling dinerben (feeling – angolul: érzés), és természetesen az étlapon ott vannak a legendás ételek, a hatvanöt dekás hamburger (a húspogácsa nem fagyasztott, hanem gondos kézi munka terméke), a hot dog, a szendvicsek, a juharszirupos palacsinta, vagy a sajttorta, a turmix és a shake. Azért aki steaket vagy a mi európai ízlésünknek megfelelő ízeket keres, nem marad éhen. Újabb retro, egy talpalatnyi múlt századi Amerika egy pesti bérház alján.

Konyhafőnök: Paulovics Gábor
Budapest VII., Király u. 53.

Kapcsolódó cikkeink