Mivel lehet jóllakatni 100 millió embert?
Azt mindig sejtettük, hogy sok kínai sokat eszik, de kinek természetes, hogy arra is gondoljon, mennyi élelmiszerhulladékot termel közel másfélmilliárd ember, akiknek nálunk működő éttermeiből kiindulva az az érzésünk, minden alapanyagot 101 százalékosan felhasználnak főzéskor!
Nos, a legújabb kutatások szerint az ő szemetükből is évente 100 millió embert lehetne jóllakatni. Sokkal jobban ügyelnek a „spórolásra” mint a nyugati világ polgárai, de Kínában is 35 millió tonna élelmiszer kerül minden évben a szemétbe – ennek 19 százaléka a vendéglátásban képződik. Pekingen kívül az élelmiszerhulladék feldolgozásának szinte sehol nincs meg a megfelelő infrastruktúrája. A szakértők a terület szabályozásának szükségességére hívják fel a figyelmet – a háztartásoktól a retailig minden területen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >