Mivel lehet jóllakatni 100 millió embert?
Azt mindig sejtettük, hogy sok kínai sokat eszik, de kinek természetes, hogy arra is gondoljon, mennyi élelmiszerhulladékot termel közel másfélmilliárd ember, akiknek nálunk működő éttermeiből kiindulva az az érzésünk, minden alapanyagot 101 százalékosan felhasználnak főzéskor!
Nos, a legújabb kutatások szerint az ő szemetükből is évente 100 millió embert lehetne jóllakatni. Sokkal jobban ügyelnek a „spórolásra” mint a nyugati világ polgárai, de Kínában is 35 millió tonna élelmiszer kerül minden évben a szemétbe – ennek 19 százaléka a vendéglátásban képződik. Pekingen kívül az élelmiszerhulladék feldolgozásának szinte sehol nincs meg a megfelelő infrastruktúrája. A szakértők a terület szabályozásának szükségességére hívják fel a figyelmet – a háztartásoktól a retailig minden területen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >