Februárban drágulnak a pékáruk
Az emelkedő alapanyagárak, a minimálbér növekedése és az infláció miatt emelni szeretné a sütőipari árakat a Magyar Pékszövetség.
Az ország egyes területein már a hónap elejétől érvényesítették a magasabb árakat, a nagy áruházláncoknál még folyik a tárgyalás a sütőipari termékek árváltozásáról – tudtuk meg Ilonka Boldizsártól, a Magyar Pékszövetség elnökétől.
A szervezet tagjai 8-15 százalékos áremelkedést szeretnének elérni, kérdés, hogy ebből az áruházláncok, az éles verseny miatt mekkora mértéket hárítanak tovább a fogyasztókra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >