Februárban drágulnak a pékáruk
Az emelkedő alapanyagárak, a minimálbér növekedése és az infláció miatt emelni szeretné a sütőipari árakat a Magyar Pékszövetség.
Az ország egyes területein már a hónap elejétől érvényesítették a magasabb árakat, a nagy áruházláncoknál még folyik a tárgyalás a sütőipari termékek árváltozásáról – tudtuk meg Ilonka Boldizsártól, a Magyar Pékszövetség elnökétől.
A szervezet tagjai 8-15 százalékos áremelkedést szeretnének elérni, kérdés, hogy ebből az áruházláncok, az éles verseny miatt mekkora mértéket hárítanak tovább a fogyasztókra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >