Farmertalálkozó Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 05. 00:02

2011-ben Magyarország ad otthont az EISA (Európai Kezdeményezés a Fenntartható Fejlődésért a Mezőgazdaságban) farmertalálkozójának, ahol a nagyüzemi gazdálkodás mellett a hagyományos magyar agrártevékenységeket is bemutatják a szervezők.

A fenntartható fejlődés jegyében szerveződött EISA célja az integrált farmgazdálkodás fejlesztése és előremozdítása Európában. Az integrált farmgazdálkodás olyan fenntartható rendszer, amely segíti a gazdákat gazdálkodási módjuk javításában, környezetük védelme és termelésük hatékonyságának növelése mellett. AZ EISA tagjai olyan nemzeti agrárszövetségek, amelyek mintagazdaságok hálózatának kiépítésével segítik a termelők és fogyasztók közti kapcsolatépítést, valamint az európai közvélemény tájékoztatását a fenntartható fejlődésről és az uniós agrárpolitikáról.
"A 2011-es találkozón nemzeti sajátosságainkat, a magyar agrárium működését mutatjuk majd be. Szeretnénk rávilágítani a mezőgazdaságunkban jelenlévő kettősségre, így nagyüzemi gazdaságok mellett kisebb farmokat, hagyományos mezőgazdasági tevékenységeket is szeretnénk megismertetni a résztvevőkkel, például egy pusztaprogram keretében" – mondta az Origonak Petőházi Tamás, az EISA-hoz két éve csatlakozó  Gabonatermesztők Országos Szövetségének ügyvezető titkára.
Kapcsolódó cikkeink