Farmer Expo: növekedett a szakmai programok iránti érdeklődés

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 19. 11:09

Az idén jelentősen megnőtt a szakmai programok iránti érdeklődés az ország legrégebbi és legnagyobb regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán, a debreceni Farmer Expón – mondta el Vaszkó László vásárigazgató a vásárzárást követően az MTI-nek.

farmerexpo

Tájékoztatása szerint négy nap alatt több mint harminc ezren keresték fel a rendezvényt, ahol mintegy 300 kiállító mutatta be termékeit, illetve szolgáltatásait tizenhatezer négyzetméter kiállítási területen.
Meglepően nagy volt az érdeklődés az idén a vásárhoz kapcsolódó szakmai programok iránt, ami jól mutatja: nagy az igény a tudásra az ágazatban – tette hozzá.
Vaszkó László kiemelte a juhtenyésztési fórumot, ahol az előzetesen regisztrált érdeklődők kétszerese jelent meg, de hasonlóan kimagasló részvétel mellett rendezték meg a mangalica-tenyésztők tanácskozását és a sertéstenyésztők fórumát is.
Emlékeztetett arra, hogy a Farmer Expón írt alá kutatási megállapodást a Debreceni Egyetem mezőgazdasági kara és a mangalicatenyésztők egyesülete a fekete mangalica fajta elismertetése érdekében.
Vaszkó László jelezte: az expó túlterjeszkedett a régió határain. Kérdőíves felméréseik szerint az első két napon főként Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkeztek gazdák és érdeklődők a kiállításra, augusztus 20-án azonban – köszönhetően a virágkarnevál vonzásának is – az ország szinte egész területéről voltak látogatói.
Az idén is szervezetten érkeztek csoportok Erdélyből, a Partiumból és a Felvidékről is – fűzte hozzá.
A debreceni Farmer Expónak természetesen lesz folytatása: a 26. vásárt 2017. augusztus 17-20. között rendezik meg a helyi agrárközpontban – mondta Vaszkó László. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink