Farmer Expó: 30 ezer látogató

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 08. 22. 12:30

Mintegy harmincezren látogattak el az idei, huszadik alkalommal megrendezett debreceni Farmer Expóra – mondta el a vasárnapi vásárzárás után Vaszkó László vásárigazgató. A látogatók között meglepően sok volt a fiatal.

Vaszkó szerint a vidék-Magyarország legnagyobb élelmiszeripari kiállítását és vásárát a piaci igény tartja életben két évtizede. A négynapos üzleti fórumon azt tapasztalták, hogy nagyobb a mozgás az agráriumban, mint az elmúlt években volt, ezt az üzletkötések számán is mérni lehetett.

Vaszkó László az idei expó újdonságának nevezte, hogy a kiállítók minden korábbinál több, az ifjú generációknak szóló programot szerveztek; példaként a fejési bemutatókat említette. Az állatsimogatási lehetőséggel a városi gyerekeknek a haszonállatokhoz való viszonyát szerették volna javítani – tette hozzá, megjegyezve, hogy a kiállított traktorok, kombájnok nyergében is többnyire fiatalok ültek a vásár idején.

Az idén 300 kiállító 15 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A nagy gépgyártók és -forgalmazók mellett számos, régióbeli kis élelmiszer-ipari vállalkozás is kiállított, amelyek hagyományos módon előállított, minőségi magyar termékeket mutattak be – idézi Vaszkó Lászlót az MTI.

Kapcsolódó cikkeink