FAO: itt az élelmezési világnapi ENSZ kihívás

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 09. 15. 11:48

A víz táplálék, fejlődés, energia és élet. Mégis napjainkban túl sokan szűkölködnek benne, míg mások biztosra veszik a víz elérhetőségét. Ezért a 2023-as élelmezési világnap központi témája a víz, mint az élet és élelem alapja.

Légy te a változás – Csatlakozz a hullámhoz!

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) egy videó kihívást hirdet Európa és Közép-Ázsia lakossága körében, hogy ráirányítsa a figyelmet a víz kiemelt szerepére az egészségmegőrzésben és az élelmiszertermelésben. Az országokon és határokon átívelő mozdulat révén együtt álljunk ki eme véges és értekes természeti erőforrás fenntarthatóbb használata mellett, hiszen a tetteink alakítják a jövőt.

A kihívásban való részvétellel bárki felhívhatja a figyelmet a víz kiemelt szerepére az élelmezési rendszereinkben.

Jelentkezés 2023. október 12-én éjfélig.

A beküldött videókból készülő montázs – egy hosszú, kontinensen átívelő hullámzó mozdulat – a FAO közösségi média felületeire (pl. FAO YouTube) kerül feltöltésre.

Inspirálódj a bemutató videónkból!

További részletek itt.

A tetteink alakítják a jövőt

A jövőben egyre több élelmiszert és élelmiszer-alapanyagot kell előállítani kevesebb víz felhasználásával és anélkül, hogy természetes vizeink látnák ennek kárát.

Csökkenteni kell a vízpazarlást a mindennapokban. Fogyasztói szokásaink a vízkészleteinkre is hatással vannak, ezért mi magunk is hozzájárulhatunk a változáshoz a helyi, szezonális és nem feldolgozott élelmiszer vásárlásával, az élelmiszerpazarlás csökkentésével és azzal, hogy a víz újrafelhasználásának környezetbarát megoldásait választjuk.

Együtt képesek lehetünk megőrizni vizeink tisztaságát az élelmezés, az emberiség és bolygónk jövőjéért.

Itt az idő, hogy tudatosan bánjunk vízkészleteinkkel és erre biztassunk másokat is.

Jelentkezés

A kihíváshoz három egyszerű lépésben lehet csatlakozni:

  1. Rögzíts egy rövid videót álló vagy négyzetes formátumban, amin te magad vagy egy társaddal összeálva karokat oldalra kinyújtva a víz természetes mozgását utánozva egy karhullámot mutattok be.
  2. Töltsd ki a jelentkezési lapot angolul a beleegyezési nyilatkozattal együtt.
  3. Juttasd el a videót és a kitöltött dokumentumokat a REU-WFD-Photos@fao.org email címre 2023. október 12-én éjfélig.

Megjegyzés: A részvétel feltétele, hogy minden, a videóban szereplő személy kitöltse és aláírásával hitelesítse a beleegyezési nyilatkozatot. A 18 év alatti jelentkezők esetében a szülő vagy törvényes képviselő aláírása szükséges.

További részletek a részvételi feltételekről, szerzői jogról és az adatvédelemről szóló dokumentumban olvashatók.

Kapcsolódó cikkeink