FAO: A fenntartható jövőhöz az élelmezésnek és a mezőgazdaságnak is hozzá kell járulnia
Egyre elterjedtebb a vélekedés, hogy az élelmezésnek és a mezőgazdaságnak kiemelt szerepet kell játszaniuk a fenntartható fejlődésben, amihez az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) pártatlan fórumot kínál – jelentette ki ma José Graziano da Silva, a szervezet főigazgatója.
A leköszönő ENSZ vezető a FAO legfőbb döntéshozatali szervének, a Konferenciának zárónapján intézte szavait a tagállamok, köztük Magyarország, képviselőihez. A kétévente rendezett tanácskozás 41. ülésszakán rekord számú ország, 192, vett részt.
„A legtöbb, az egészséges élelmiszerellátó-rendszereket, fenntartható mezőgazdasági fejlődést és felelős környezetgazdálkodást érintő kérdés csak az államok és partnereik közti összefogással oldható meg” – tette hozzá.
Graziano „szívélyes” üdvözletét küldte múlt vasárnap megválasztott utódjának, a kínai Qu Dongyu-nak, aki augusztus 1-jén kezdi meg négyéves mandátumát.
Felhívás az egészségtelen táplálkozás ellen
Graziano da Silva újból felhívta a figyelmet az egészséges és helyben előállított élelmiszer fontosságára az elhízás és túlsúly elleni harcban.
Ennek megvalósításához az egészségtelen élelmiszerek megadóztatására és közérthetőbb és informatívabb élelmiszer címkék használatát javasolta.
Rámutatott, hogy azon politikai intézkedések, melyek az élelmiszerárakat tartósan alacsonyan tartják, hozzájárulnak a vidéki térségek lemaradásához, a belső és külső elvándorláshoz és általában az egészségtelen táplálkozáshoz.
Kapcsolódó cikkeink
Az ESG fenntarthatóság egyre fontosabb a hazai kkv-k számára
A fenntarthatóság és a vállalatirányítási szempontok (ESG: Environmental, Social, Governance)…
Tovább olvasom >A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >