Magazin: Fájó veszteség
2017 decemberében elment közülünk Jakabffy László! Szeretett kollégánk, az MVI Képviselő Testületének tagja rövid ideig tartó, súlyos betegséget követően hunyt el. Január 12-i utolsó útjára kollégái, tanítványai, tisztelői százai kísérték el a Telki temetőben.
Kevesen vannak, akik elmondhatják magukról, hogy annyit tettek a hazai vendéglátás és gasztronómia általános színvonaláért, mint Jakabffy László, aki a mai magyar vendéglátás egyik legszínesebb egyénisége, szakmája megszállottja volt. Amiket ma a legmagasabb szintű gasztronómia alapelemeinek neveznek, azokat ő már másfél-két évtizede megteremtette maga körül.
Határozott, kemény, harcos természetű emberként ismertük meg, aki mindig a szabályok szerint játszott, minőséget kínált, társadalmi munkát végzett, és sok elárultatás után is újra és újra felállt. Folyamatosan „utánpótlást” nevelt, nagynevű szakácsok egész sora került ki keze alól, de azokat sem küldte el soha, akik egy főiskolai szakdolgozat elkészítésében kértek segítséget. A Jakabffy-iskola mindenhol jó ajánlólevélnek bizonyul ma is.
Mindig legjobb tudásával, teljes energiabedobással segítette több szakmai szervezet munkáját is. Neki köszönhető a nemrégiben befejezett Szakmai Etikai Kódex megfogalmazása.
Szaktanácsadói tevékenységét tekintve, ahol szerepet vállalt, ott minőségi gasztronómiával és profi üzleti tevékenységgel találkozhattunk; még álmában is éttermet épített – ahogy mesélte egyszer.
Mindig győzni akart, mindig valamiféle megfelelési kényszer mozgatta. Szigorú főnök volt, de családnak tekintette a személyzetet, és családként is ünnepelt, vagy éppen – merthogy szerette az életet – bulizott velük. Szerette a vendégeket is! Egy nyugodtabb világban már életében a 21. század Gundel Jánosaként ismerhették volna el kortársai. Óriási űrt hagyott maga után! //
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >