Ezúttal a 3. hely lett a miénk

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 28. 10:15

Az idén harmadszor megrendezett S. Pellegrino Young Chef nemzetközi versenyre a világ több mint 90 országából sok ezer 30 év alatti szakács jelentkezett. A kelet-európai döntő tíz versenyzője közé két magyar jutott: a tavalyi régiós győztes Sándor Rodrigo és a mindössze 24 éves Botos András. A nemzetközi zsűrinek idén először magyar tagja is volt: Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház vezető séfje. Sándor Rodrigo idén a harmadik helyen végzett, de a mezőnyben is fiatalnak számító Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chefje, akinek ez volt az első melegkonyhás versenye, ugyancsak büszke lehet teljesítményére.

előtérben Sándor Rodrigó, hátul Botos András

 

A kiváló szakemberekből álló zsűri az úgynevezett „öt aranyszabály” alapján kóstolta és értékelte a regionális döntősök ételeit: összetevők, technika, eredetiség, szépség és az üzenet határozták meg ítéleteiket.

– Mindenki máshonnan jött, máshol és másként szocializálódott, mégis voltak közös pontok – mondta el Wolf András. – Az, hogy ennyi különböző gondolkodásmóddal találkoztam, újra átértékelte a munkához és a zsűrizéshez való hozzáállásom. Inspiráló élmény volt!. //

Kapcsolódó cikkeink