Ezúttal a 3. hely lett a miénk
Az idén harmadszor megrendezett S. Pellegrino Young Chef nemzetközi versenyre a világ több mint 90 országából sok ezer 30 év alatti szakács jelentkezett. A kelet-európai döntő tíz versenyzője közé két magyar jutott: a tavalyi régiós győztes Sándor Rodrigo és a mindössze 24 éves Botos András. A nemzetközi zsűrinek idén először magyar tagja is volt: Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház vezető séfje. Sándor Rodrigo idén a harmadik helyen végzett, de a mezőnyben is fiatalnak számító Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chefje, akinek ez volt az első melegkonyhás versenye, ugyancsak büszke lehet teljesítményére.
előtérben Sándor Rodrigó, hátul Botos András
A kiváló szakemberekből álló zsűri az úgynevezett „öt aranyszabály” alapján kóstolta és értékelte a regionális döntősök ételeit: összetevők, technika, eredetiség, szépség és az üzenet határozták meg ítéleteiket.
– Mindenki máshonnan jött, máshol és másként szocializálódott, mégis voltak közös pontok – mondta el Wolf András. – Az, hogy ennyi különböző gondolkodásmóddal találkoztam, újra átértékelte a munkához és a zsűrizéshez való hozzáállásom. Inspiráló élmény volt!. //
Kapcsolódó cikkeink
Európai éttermek győzedelmeskedtek a világ legjobbjainak listáján
A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a…
Tovább olvasom >A tehetség nem ismer határokat: A S.Pellegrino Young Chef Academy új webinárium-sorozatot indít a nemek közötti egyenlőség megteremtéséért a gasztronómiában
A tehetséges fiatal séfek következő generációjának felkarolása és támogatása már…
Tovább olvasom >Kihirdették a 2022-23-as S.pellegrino Young Chef Academy verseny regionális döntőjének győztesét
Számos izgalmas gasztronómiai fordulót és kulináris bemutatót követően a dél-kelet európai…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >