Ezüst EFFIE-díjat kapott a SPAR „Egyenesen a kemencéből“ POS kampánya

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 25. 11:08

A magyar reklám- és marketing szakma „Oscar”-jának is nevezett, 2011. október 14-én a Nemzeti Színházban megrendezett jubileumi 10. EFFIE-gálán a SPAR Magyarország Kft. és a D’arcy Avenue Reklámügynökség „Egyenesen a kemencéből” POS kampánya kereskedelem kategóriában ezüst díjat kapott.

Az idei évben Magyarország legjelentősebb reklámügynökségei rekordszámú, 105 pályázatot nyújtottak be az EFFIE-re, melyek közül 59 alkotást talált alkalmasnak a továbbjutásra a neves hirdetési és médiaszakemberekből álló zsűri. A kétnapos elbírálásban közel 100-an vettek részt.

A SPAR „Egyenesen a kemencéből” POS kampányát a D’arcy Avenue Reklámügynökség nevezte be a reklámhatékonysági versenyre. A 2011 márciusában indult átfogó, közel 400 SPAR-csoporthoz tartozó üzletre kiterjedő kampány célja négy hónapon belül minimum 4% forgalomnövekedés elérése volt ezen a frissáru területen. Mivel a pékáru kis értékű napi vásárlási cikk, ezért a cégcsoport a forgalom növelését a friss termékek folyamatos biztosítása mellett az üzletekben kihelyezett újszerű és feltűnő ún. Shopper Marketing kampányelemekkel tudta a leghatékonyabban elérni.

A kreatív stratégia alapjául szolgált, hogy a SPAR és INTERSPAR üzletek pékáru részlegeiben a „békebeli” pékségek hangulatát idézzék fel, ahol mindent helyben sütnek, ezért mindig minden friss. A Shopper Marketing alapelveit követve a kampány POS elemei az áruházba lépéstől a vásárlásig folyamatos kommunikációt biztosítanak a vevőkkel. A bejáratnál életnagyságú pékmester display kínálja a kiemelt ajánlatot, a pékáru osztályra érve pedig óriási „Kemence display” ragadja meg a vásárlók figyelmét. A zsemlekiadó is kemence design-t kapott, a „Kemence expressz” táblán pedig nyomon követhető a helyben sütött pékáruk elkészülése. Mindezeken kívül az árjelzők is egyedi, péklapát formát kaptak.

Az üzletekbe kihelyezett installáció hatékonyságát mutatja, hogy felállítását követően a SPAR és INTERSPAR áruházakban értékesített pékáruk összesített bruttó forgalmában jelentős mértékű forgalmi javulást hozott. Az első hónapban a tervezett növekedés több mint háromszorosa, a négy hónap összesített növekedési rátája pedig a tervezett közel háromszorosa volt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Kapcsolódó cikkeink