Ezt eszik az olimpikonok, a Michelin-csillagos séfeknek köszönhetően

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 07. 24. 11:38

A 2024-es párizsi olimpia versenyzőinek ételeit négy Michelin-csillagos séf készíti, ami garantálja, hogy a sportolók kiváló minőségű és változatos menüvel találkoznak majd az olimpiai faluban – írja az Inside the Games nyomán a Pénzcentrum.

Az ételek 30 százaléka növényi alapú az olimpiai menüben

Pazar étterem és menükínálat

A párizsi olimpiára egy 3 500 férőhelyes éttermet építettek, ahol a sportolók számára naponta 1 200 adag Michelin-csillagos ételt is felszolgálnak. A 40 ezer fogásos menüt sztárszakácsok és sporttáplálkozási szakértők közösen dolgozták ki, amely különös figyelmet fordít a változatosságra és az egészséges táplálkozásra. Az ételek 30 százaléka növényi alapú, és az alapanyagok 80 százaléka Franciaországból származik, a húsok pedig 100 százalékban hazaiak.

A sportolók igényeit szem előtt tartva, a menüben olyan magas minőségű sajtok szerepelnek, mint a comté és a brie de meaux. Naponta 800 bagettet sütnek, és a sütemények széles választéka is elérhető lesz. A növényi alapú ételek mellett népszerű fogások közé tartoznak a csirkeételek, lazac, csirkemellfilé és csirkenyárs.

Népszerű fogások és specialitások

A sportolók körében közkedveltek a croissant-ok, a buggyantott tojás, az articsókakrém és a szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék. A dél-koreaiak kimcsit kértek, míg a strandröplabda- és taekwondo-csapatok hideg húst, szendvicseket és salátákat kedvelnek. Az evezősök a meleg ételeket részesítik előnyben, így ezek is megtalálhatóak a menüben.

Philip Wurz, az olimpia étkezésért felelős vezetője elmondta, hogy az ázsiai tollaslabdázók nem kedvelik a kenyeret, ezért a menüt az ő igényeikhez is igazították. A szervezők minden különleges kérést figyelembe vesznek, hogy a sportolók a legjobb formájukat hozhassák.

 

Kapcsolódó cikkeink