Kevesebb a gabonában található növényi fehérje
A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja meggyorsítja ugyan a növények fejlődését, a gabonából – és így a pékárukból is – azonban fontos nyomelemek szorulnak ki.
Kimutathatón csökkent a gabonában található növényi fehérje aránya – állapították meg a braunschwergi Biológiai Kutatóintézet munkatársai.
A Die Welt információi szerint a kutatók az üvegházgázok, így a légköri szén-dioxid természeti hatásait tanulmányozták, így jutva el a gabonáig. A németországi felmérések szerint a gabona tartalmazta nyomelemek az elmúlt 15 évben jelentősen megritkultak, ahogy a növény fehérjéből is már csak kevesebbet termel.
Ez legfőképp a pékeknek és a világ kenyérfogyasztóinak jelent problémát, hiszen kevesebb tápanyagot tartalmazó gabonából értelemszerűen csak rosszabb minőségű pékáru készülhet. (hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >Vállalkozásra szabott csarnokok segítik a KKV-k fejlődését és növekedését
A RaktárAD belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező logisztikai fejlesztő új fejezetet…
Tovább olvasom >