Kevesebb a gabonában található növényi fehérje
A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja meggyorsítja ugyan a növények fejlődését, a gabonából – és így a pékárukból is – azonban fontos nyomelemek szorulnak ki.
Kimutathatón csökkent a gabonában található növényi fehérje aránya – állapították meg a braunschwergi Biológiai Kutatóintézet munkatársai.
A Die Welt információi szerint a kutatók az üvegházgázok, így a légköri szén-dioxid természeti hatásait tanulmányozták, így jutva el a gabonáig. A németországi felmérések szerint a gabona tartalmazta nyomelemek az elmúlt 15 évben jelentősen megritkultak, ahogy a növény fehérjéből is már csak kevesebbet termel.
Ez legfőképp a pékeknek és a világ kenyérfogyasztóinak jelent problémát, hiszen kevesebb tápanyagot tartalmazó gabonából értelemszerűen csak rosszabb minőségű pékáru készülhet. (hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >