Kevesebb a gabonában található növényi fehérje
A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja meggyorsítja ugyan a növények fejlődését, a gabonából – és így a pékárukból is – azonban fontos nyomelemek szorulnak ki.
Kimutathatón csökkent a gabonában található növényi fehérje aránya – állapították meg a braunschwergi Biológiai Kutatóintézet munkatársai.
A Die Welt információi szerint a kutatók az üvegházgázok, így a légköri szén-dioxid természeti hatásait tanulmányozták, így jutva el a gabonáig. A németországi felmérések szerint a gabona tartalmazta nyomelemek az elmúlt 15 évben jelentősen megritkultak, ahogy a növény fehérjéből is már csak kevesebbet termel.
Ez legfőképp a pékeknek és a világ kenyérfogyasztóinak jelent problémát, hiszen kevesebb tápanyagot tartalmazó gabonából értelemszerűen csak rosszabb minőségű pékáru készülhet. (hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Átadták a 2025-ös Fenntartható jövőért díjakat: az év legkiemelkedőbb fenntartható vállalatai és vezetői kaptak elismerést
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Átadták a 2025-ös A Fenntartható jövőért díjakat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hogyan induljunk el, ha még nem vagyunk jelen az internetes kereskedelemben?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


