Ezentúl QR-kódokkal ellenőrizhető a sertéshús származása
A Kiváló minőségű sertés (KMS) eredetigazolási rendszer keretében okostelefonnal beolvasható QR-kóddal lehet ellenőrizni a pultban lévő sertéshús származását – mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Németh Antal közölte: a tesztüzem befejeződött, most zajlik a rendszer széleskörű bevezetése. Kitért arra, hogy eddig több mint 640 vágóhíd és feldolgozóüzem jelentkezett be a KMS-minősítésre, és 289-en már meg is kapták a védjegyet.
A KMS-védjegyet viselő áru esetén garantált, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett és a húsa meghatározott márványozottságú és sajátos, különleges íz- és illatvilágú.
A sertésstratégiára jövőre 1,15 milliárd forintot szán a kormány. Ebből a minőségellenőrzés mellett infrastrukturális és minőségi fejlesztéseket is végrehajtanak, egyebek mellett a herceghalmi kutatóintézetben, ahol a sertésállomány fejlesztésével kapcsolatos kutatásokat végzik – ismertette. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az unióban és itthon is csökkent a vágósertés ára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Biztonságos lábakon áll a hazai sertéságazat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyar sertéshús-külkereskedelem: drámai visszaesés az első öt hónapban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták a 2025-ös Fenntartható jövőért díjakat: az év legkiemelkedőbb fenntartható vállalatai és vezetői kaptak elismerést
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Átadták a 2025-ös A Fenntartható jövőért díjakat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hogyan induljunk el, ha még nem vagyunk jelen az internetes kereskedelemben?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >