Ezentúl QR-kódokkal ellenőrizhető a sertéshús származása
A Kiváló minőségű sertés (KMS) eredetigazolási rendszer keretében okostelefonnal beolvasható QR-kóddal lehet ellenőrizni a pultban lévő sertéshús származását – mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Németh Antal közölte: a tesztüzem befejeződött, most zajlik a rendszer széleskörű bevezetése. Kitért arra, hogy eddig több mint 640 vágóhíd és feldolgozóüzem jelentkezett be a KMS-minősítésre, és 289-en már meg is kapták a védjegyet.
A KMS-védjegyet viselő áru esetén garantált, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett és a húsa meghatározott márványozottságú és sajátos, különleges íz- és illatvilágú.
A sertésstratégiára jövőre 1,15 milliárd forintot szán a kormány. Ebből a minőségellenőrzés mellett infrastrukturális és minőségi fejlesztéseket is végrehajtanak, egyebek mellett a herceghalmi kutatóintézetben, ahol a sertésállomány fejlesztésével kapcsolatos kutatásokat végzik – ismertette. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Csökkent a vágósertés termelői ára az egy évvel korábbihoz képest
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 21,6 százalékkal 6,7 ezer…
Tovább olvasom >42 százalékkal esett vissza az élősertés behozatala
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 3,3 százalékkal 5,6 ezer…
Tovább olvasom >Indul a „Micsoda malacunk van!” sertéshús-népszerűsítő kampány – videóval
A magyar termékek vásárlása a nemzetgazdaságot támogatja, munkahelyek megtartását segíti,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >A papírformán túl
A higiéniai papírtermékek piacán tapasztalható mozgások jól tükrözik a fogyasztói…
Tovább olvasom >Kereskedők akaszthatják meg a Kellanova Mars általi felvásárlását Európában
Versenyjogi vizsgálatot indíthat az Európai Bizottság a Mars közel 36…
Tovább olvasom >