Ezek most Magyarország legjobb éttermei
Az étteremkalauzok története érdekes betekintést nyújt abba, hogyan változott meg az emberek utazási és étkezési szokásai az idők során. Az első étteremkalauzok, mint például a Michelin Guide, eredetileg az autósok úti céljainak megkönnyítésére jöttek létre. A Michelin-testvérpár, a leszerelhető gumiabroncs feltalálói, marketingfogásként alkották meg az útikalauzt, amely térképpel és étteremajánlókkal segítette az autósokat. A cél az volt, hogy ösztönözzék az embereket a vezetésre és ezzel a gumiabroncs-fogyasztásra.
A Michelin Guide gyorsan növekedett népszerűségben, és a kiadvány fókuszát egyre inkább az éttermekre helyezték át. Az éttermek minősítése csillagokkal történt, ami ma is a gasztronómiai világ egyik legismertebb értékelési rendszere. Kezdetben a csillagok száma korlátozott volt, az igazán kiváló helyek kapták meg ezt az elismerést.
Magyarországon a Dining Guide tölti be a Michelin Guide szerepét. 2005 óta értékeli és díjazza a hazai gasztronómiai színtér legjobbjait. A kiadvány nemcsak az éttermeket, hanem cukrászdákat, bárokat és szállodákat is rangsorol, és több kategóriában oszt elismeréseket. 2024-ben a Dining Guide újabb kiadása jelent meg, amely több mint 100 éttermet sorol fel, valamint további ajánlásokat tartalmaz, amelyek a TOP100 listára nem kerültek fel.
A Dining Guide nemcsak listákat kínál, hanem segít az utazni vágyóknak is térképekkel, amelyek az ajánlott éttermeket jelölik. Ez a gyakorlati segítség különösen fontos manapság, amikor az emberek gyakran keresik a gasztronómiai élményeket mind hazai, mind nemzetközi szinten.
Az étteremkalauzok folyamatosan fejlődnek, hogy megfeleljenek a modern utazók és ínyencek igényeinek. A Michelin Guide és a Dining Guide példái mutatják, hogy ezek a kiadványok milyen fontos szerepet töltenek be a turizmus és a gasztronómia világában. Az étteremkalauzok nemcsak úti célokat adnak, hanem hozzájárulnak a helyi gazdaságok támogatásához is, a kiváló vendéglátóhelyek kiemelésével.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >Egyre többen választják az éttermi karácsonyi menüt
Az ünnepi időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy az idei…
Tovább olvasom >December 10-én vehetik át Michelin-elismeréseiket a legkiválóbb hazai éttermek
Idén ismét ünnepélyes díjátadón hozza nyilvánosságra a MICHELIN Guide, mely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >