Ezek a legnépszerűbb játékok idén a fa alatt

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 01. 11:12

Közeledik a karácsony, ráadásul idén a szokásosnál hosszabb óvodai és iskolai szünet kíséretében. A hűvös, borongós év végi napok remekül telhetnek egy-egy jól megválasztott játékkal felszerelkezve. Legyen szó kisgyerekes családokról, a kamaszok, fiatal felnőttek baráti társaságairól, vagy a nagyszülők összejöveteléről, a játékok között minden korosztály talál valami igazán szerethetőt.

Játékok nem csak gyerekeknek – ötletek, hogy jól teljen a hosszú téli szünet

Az Euronics tavaly vezette be a játék kategóriát, amely azóta mind keresetebbé válik a vásárlók körében. Az Áruházlánc munkatársai a karácsony közeledtével összegyűjtötték azokat a népszerű játékokat, amelyekkel a különböző korosztályok vidám hangulatban tölthetik szabadidejüket.

Játék az egész világ a legkisebbek számára

A babák számára széles választékból szemezgethetünk – az egészen egyszerű figuráktól kezdve a zenélő-beszélő bébijátékokig. A komplexebb, alapvető készségeket fejlesztő építőkockák és játékkészletek pedig hozzájárulnak a legkisebbek megfelelő fejlődéséhez is játék közben. A speciális játszószőnyegek beszerzésével segíthetjük a másfél éves korukat betöltött gyerekek fizikai és pszichológiai fejlődését is: e szőnyegek felülete a természetes talajegyenlőtlenségeket mintázza, ezzel stimulálva az érzékszerveket. Elősegíti a lábfej helyes fejlődését, megakadályozza a helytelen, aszimmetrikus járás kialakulását, miközben csökkenti a lúdtalp kockázatának kialakulását.

Az óvodáskorú gyerekeknek érdemes különféle szerep- és készségfejlesztő játékokat adni, hiszen ezekkel nem csak koruknak megfelelően szórakozhatnak, de különböző területeken fejlődhetnek is. A babák és plüssök, építőkockák, egyszerűbben összerakható LEGO-k, kirakósok ajándék gyanánt is kiválóak: a hosszúra nyúló téli szünet során is lefoglalják a gyerekeket és órákig fenntartják az érdeklődésüket. Válogathatunk olyan szettek közül is, amelyekkel a kicsik kézügyessége és kreativitása fejlődik: remek program lehet például a gipszkiöntők, különböző rajzolós és kifestős, gyurma készletek közös használata, amelyekbe a szülők is becsatlakozhatnak gyermekeik mellé, segítve őket az alkotásban – minőségi időtöltést biztosítva ezzel az egész család számára.

Az iskolásoknak már komolyabb építőkészletek (pl.: GEOMAG, fémépítő, társasok, akciófigurák, LEGO-k, Barbie babák, autók és autópályák, valamint egyéb kreatív játékok) is adhatóak, de számos olyan társasjáték közül is választhatunk, amelyek a kisiskolás gyerekekkel együtt a nagyobb testvérek, szülők és nagyszülők számára is remek szórakozást, izgalmat jelenthetnek. A portugál csempék ihlette gyönyörű grafikájú Azul, a vadnyugati párbajokat megidéző izgalmas Bang!, vagy a sok nevetést garantáló Könnyed Hangadó társasjáték egytől egyig olyan fejlesztés, amelyek könnyen követhető játékszabállyal közös, örömteli időt nyújtanak a különböző korosztályok számára már 8 éves kortól.

Játékok minden korosztály számára a közös élményekért

Tévedés lenne azt hinni, hogy csak a gyerekek játszanak, a kamaszoknak, sőt a felnőtteknek is remek közösségi programot jelenthet egy-egy jól megválasztott játék. Egészen komoly LEGO-szetteket és felnőtt puzzle-ket vásárolhatunk (500 darabostól akár a 13 200 darabosig), de a stratégiai társasjátékok is megunhatatlan időtöltést kínálnak kisebb csapatok és nagy társaságok számára egyaránt.

Az Euronics kínálatában elérhetőek a különböző díjakat, év társasjátéka kitüntetéseket bezsebelt Catan telepesei, a Carcassonne, a Dixit és a világ egyik legsikeresebb szókirakó játéka, a Scrabble is. E játékok viszonylag széles spektrumon mozognak az ajánlott korosztályt illetően, így kicsik és nagyok számára egyaránt kiváló programot nyújtanak a hűvös téli napokban. Mivel manapság szinte elképzelhetetlen a „képernyőidő” teljes mellőzése, a konzol vagy PC-s videojátékok közül is választhatunk, de itt is érdemes olyat keresnünk, amely minőségi közös időtöltést jelent a családnak, baráti társaságoknak.

Ünnepek előtti dömping az áruházban

A játékok terén minden évben kiugró időszaknak számítanak az ünnepeket megelőző hetek. Az Euronics adatai alapján idén húsvét előtt például 68 százalékkal nőtt az érdeklődés a játékok iránt az előző hónaphoz képest, az árbevétel pedig a kétszeresére ugrott.

„Hasonló a helyzet a téli szezon esetében is: 2021 decemberében megkétszereződött a termékeladás, az árbevétel pedig háromszorosára nőtt a novemberi eredményekhez képest. A termékeladásokról elmondható, hogy nem csupán több játékot vásárolnak az ünnepi időszakok előtt a vásárlók, hanem a minőséget előtérbe helyezve a drágább, értékesebb játékokat részesítik előnyben ilyenkor”

– teszi hozzá Gulyás Péter, az Euronics beszerzője.

Kapcsolódó cikkeink