Ez volt 2017
Kovács László elnök szokásos évértékelőjében az ipartestület tavalyi eredményeit értékelte.
Az elmúlt év tárgyalásokban és egyeztetésekben ismételten sűrű volt: több körben egyeztettünk a BKIK-val az áfa és reprezentációs adó témájában, több alkalommal tárgyaltunk az Artisjusszal a jogdíjak csökkentéséről, az Ágazati Készség Tanács témában több alkalommal részt vettünk az MKIK-ban tartott egyeztetéseken, s javaslatainkkal segítettük a közös munkát. Ez évben is részt vettünk a NÉBIH GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) munkacsoportjában. A Magyar Turisztikai Ügynökséggel az év folyamán több alkalommal is egyeztettünk a kedvezményes áfa, a szervizdíj és más aktuális témákban, emellett tanácsokkal segítettük az MTÜ turizmus stratégiájának kidolgozását, s együttműködő partnerként részt vettünk a Magyar Turisztikai Ügynökség őszi kampányában. Az Élelmiszerbank elnökével történt megbeszélésünk során az élelmiszer-pazarlás adatgyűjtésének javaslatát fogalmaztuk meg.
Számos versenyt támogattunk és vettünk rajtuk részt zsűriként. Ilyen volt többek közt a Magyar Sommelier Bajnokság, Sommelier Club verseny, Danubius tanulóverseny, Chaine ifjúsági szakácsverseny, Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny, Közétkeztetési Szakácsverseny, Worldskills verseny hazai előselejtezője, majd döntője a Hungexpon.
Ismét megjelent egy statisztikai helyzetértékelő tanulmányunk Zerényi Károly kollégánk tollából, a saját kutatásaira építve a vendéglátásról, amely megjelent a szakmai sajtóban is. Kérdőívet, felmérést készítettünk a vendéglátás ágazat szereplői körében a vendéglátást érintő problémákról és a szakmai szervezetekkel kapcsolatos elvárásokról, melynek feldolgozása jelenleg folyamatban van, s hamarosan publikálásra kerül.
Több konferencián vettünk részt, ahol Kovács László elnök és Semsei Rudolf elnökhelyettes képviselte szervezetünket előadásokkal és különböző témájú beszélgetéseken, és magunk is szerveztünk konferenciát, egy nyílt napot a NAV Pest Megyei Igazgatóságán, ahol az aktuális kérdésekről egyeztettünk az illetékes szakemberekkel.
Év végén felvételt nyertünk a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal tagjainak sorába, s csatlakoztunk a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány-
hoz. //
Kapcsolódó cikkeink
Nagy Elek meghirdette a kamarai reneszánsz programját
Október 30-án tartott tisztújító küldöttgyűlésén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara…
Tovább olvasom >MKIK: magyar aranyéremmel zárult az idei WorldSkills világverseny
Magyar aranyéremmel zárult az idei WorldSkills világverseny, amelyet szeptember 10-15.…
Tovább olvasom >„A vállalkozók nyitottsága leképezi az országét” – Parragh László a tradíciók mentén igazodna a változásokhoz
A folytonosságban, a hagyományok őrzésében és a világ változásaihoz való…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >