Ez volt 2015 – A Magyar Vendéglátók Ipartestületének eseménynaptára

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 04. 10:15

Miután az MVI Közgyűlése elfogadta Kovács László elnök
éves beszámolóját, egy eseménynaptárban foglaltuk össze
a szervezet legfontosabb 2015. évi aktivitásait.

 Az „Év Vendéglőse” Rosenstein Tibor lett, aki a díjat a Turisztikai Évadnyitó Gála és Díjátadó ünnepségen vette át február 1-jén.

 Egy sajtótájékoztató keretei között együttműködési megállapodás aláírására került sor a Chaîne des Rôtisseurs-
rel.

 Az ipartestület hálavacsorával köszönte meg a VakVarjú RAM-ban a 2014-es Gálaesten önkéntesen közreműködők (séfek, szponzorok) munkáját.

 Az MVI részt vett a HostTrade Vendéglátóipari Szakkiállításon.

 Eltemették Törő Lászlót, az MVI alapító elnökét.

 Lezajlott az ipartestület éves közgyűlése.

 Sopron vidéki tagtoborzó tájékoztatót szervezett az MVI vezetősége.

 Kiírásra került a 2015-ös
Gundel Károly-díj.

 Tanulmány készült a vendéglátás aktuális helyzetéről.

 Egyeztetésre került sor az NGM-ben az online pénztárgépek témájában.

 Sikert ígérő megbeszélés zajlott az Artisjusnál a jogdíjak mérséklésének ügyében.

 Emlékezetes Gasztrotúrát vezetett közös szervezésben Ausztriába az MVI és Coninvest. Az utazás célpontja volt többek között a Max Catering közétkeztetési nagykonyha, a Bilfinger Profimiet non-food catering óriáscég, az amstetteni Seppelbauer-birtok, a trümi Siegl sörgyár, a Raps fűszerüzem, valamint a hírneves Ikarus étterem a salzburgi Hangarban.

 Az MVI kérelmet nyújtott be egy Gundel-emléktábla állításának engedélyezésére Budapest 5. kerületében – ehhez kellő adományjellegű támogatás is összegyűlt.

 Sikeresen lezajlott az MVI Gundel Károly Díjátadó Gála ebédje.

 Az elnök ügyvédi egyeztetést kezdeményezett az MVI alapítványainak összevonása ügyében.

 Pro Turismo Díjat kapott Kovács László, az ipartestület elnöke.

– Az év folyamán folyamatos egyeztetések, munkamegbeszélések zajlottak az érintett szakmai szervezetekkel, az MVI megkerülhetetlen problémákra hívta fel a figyelmet, átgondolt és konkrét szakmai javaslatokat fogalmazott meg.

NGM – borravaló, reprezentációs adó, adminisztráció egyszerűsítése, EKAER-rendelet.

FM – a közétkeztetés reformja és a minőségvezérelt közétkeztetési rendszer kialakítása.

 MKIK – szakképzés, mesterképzés; duális felsőfokú képzés; a cukrász, diétás cukrász, pincér, szakács, vendéglátó szervező, vendéglátó üzletvezető és a cukrász, szakács séf szakképesítések moduljai, valamint szakmai és vizsgakövetelményei; online pénztárgépek.

PMKIK – EKAER rendszer.

– Az MVI számos ifjúsági szakmai versenyt támogatott, illetve képviselői aktív szerepet vállaltak ezek zsűrijének munkájában: Ifjúsági Szakács Világbajnokság, Szakma Sztár Fesztivál, Magyar Ifjúsági Szakács Verseny, Gundel Károly Nemzetközi Gasztronómiai Ifjúsági Verseny, Danubius tanulóverseny, Zara Continental tanulóverseny.

Kapcsolódó cikkeink