Exportkonferencia a határokon túli vállalkozásoknak

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 02. 15. 10:04

A Magyar Nemzeti Kereskedőház év végén első alkalommal szervezte meg a határon túli magyar vállalkozások képzését és átfogó tájékoztatását célzó Exportkonferenciáját. A székelyföldi eseményen több mint félszáz erdélyi magyar vállalkozó vett részt, akik tudáshoz, exportpiaci orientációhoz és élő kapcsolatrendszerhez juthattak a konferencia külpiaci szakértőitől.

Tekintettel arra, hogy Románia az Európai Unió egyik legdinamikusabban fejlődő országa, egyben potenciális célpiaca a magyar vállalkozásoknak, a Kereskedőház öt irodát nyitott Erdélyben. A legnagyobb magyar közösség Székelyföldön él, melynek két gazdasági központja Székelyudvarhely és Csíkszereda. Az MNKH székelyudvarhelyi regionális irodája közel 500, a vonzáskörzetében működő magyar vállalkozással áll napi kapcsolatban. A helyi cégek részéről a legnagyobb igény információra, üzleti partnerek és konkrét üzleti lehetőségek felkutatására, valamint a megfelelő gyakorlati ismeretek megszerzésére van.

– A Magyar Nemzeti Kereskedőház kiemelt célja a határokon átívelő magyar–magyar gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok még szorosabbá fűzése. A most induló határon túli Exportkonferencia pedig jelentős mértékben hozzájárul az üzleti kapcsolatok kialakításához, erősítéséhez, hiszen nemcsak tudást, de élő kapcsolatrendszert is átadunk a vállalkozásoknak – mondta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A csíkszeredai Exportkonferencia tervezetten egy programsorozattá válik
2017-re.

Kapcsolódó cikkeink