EXIM képviselet nyílt Nagykanizsán

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 10. 11:05

A mai napon megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt EXIM nyugat–dunántúli képviselete Nagykanizsán. A Magyar Kormány exportösztönző stratégiájával összhangban a cél, hogy az állami pénzintézet hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, ezáltal támogassa külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, így segítve elő a munkahelyek megőrzését, valamint a foglalkoztatás növekedését.

gyumolcs2

Magyarország külgazdasági stratégiájában kiemelt helyet foglal el a magyar export támogatása, valamint az új exportpiacok felkutatása, annak érdekében, hogy a versenyképes magyar árukat és szolgáltatásokat kínáló kkv-k tovább növeljék külpiaci jelenlétüket. Az EXIM célja, hogy stratégiai partnerségben a hazai hitelintézetekkel a kedvezményes forrásokat minél szélesebb körben juttassa el a vállalkozások számára. Az exportfinanszírozási konstrukciók ismertségének növelése és hatékony rendelkezésre bocsátása érdekében az EXIM Budapesten kívül több nagyvárosban nyit kirendeltséget a közeljövőben. Így a vállalkozók a működési helyükhöz közelebb és hamarabb kaphatnak információt az EXIM nyújtotta exportfinanszírozási lehetőségekről. Kiemelt cél, hogy a hitelintézetekkel és az exportáló kkv-kal tovább erősödjön a szakmai együttműködés regionális szinten egyaránt.

Az eseményen beszédet mondott Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere, aki kiemelte: „Nagykanizsán – az ország egyik legfontosabb nyugati kapujaként – az elmúlt években stratégiai célként tűztük ki annak a térségi központi szerepnek az újbóli elérését, amit már a XIX-XX. század fordulóján betöltöttünk, a nyugat-európai országok piacaival való kiváló kapcsolat révén. Ebben a törekvésünkben kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak azok a bankok és pénzintézetek, amelyek fő profilját elsősorban az jelenti, hogy támogassák és segítsék a hazai, és a városunkban, a térségünkben működő külföldi, vállalatokat termékeik és szolgáltatásaik külpiacokra való eljuttatásában, piacszerzésében. Az Eximbank nagykanizsai megjelenésének külön örülünk, hiszen úgy gondolom, céljaink alapvetően közösek, így bizonyosan kiváló partneri viszonyt tudunk kialakítani a jövőben.”

Fejérvári Levente, az EXIM vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Az EXIM kedvezményes finanszírozást, rugalmas és kiszámítható forrást közvetít a hazai exportőröknek, elsősorban a kkv szektornak. Az idei év során összesen kilenc nagyvárosban nyitunk képviseletet, amelynek köszönhetően még több exportképes magyar vállalkozást tudunk elérni és támogatni.”

A nagykanizsai képviselettel együtt az ősz folyamán összesen kilenc helyszínen, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben nyílnak meg az EXIM képviseleti irodák.

Kapcsolódó cikkeink