Kiváló borok Nagyradáról
A svéd gyökerekkel rendelkező Cezar Winery Kft. története több mint 60 évre nyúlik vissza. Az 1956-ban Svédországba disszidált szakács hazatér, és szülőotthonától nem messze két svéd barátjával együtt létrehoz egy borászatot. Határozott elképzelésekkel kezdenek neki: az eddig fehérszőlő termő helyekre csak és kizárólag bordeaux-i vörösborfajtákat telepítenek, amelyek idővel meg is hozták azt az eredményt, amelyet megálmodtak.

Császár Katalin
– A tulajdonosok által jelenleg 20 svéd család van itt a nagyradai Szelemen hegyen, akik kisebb területekkel rendelkeznek – tudjuk meg Császár Katalintól, a Cezar Winery Kft. értékesítési igazgatójától.
A Cezar Winery Kft. számos külföldi borversenyen ért el sikereket. Üzletláncokba nem terveznek bekerülni, célpiacnak a HORECA-szektort tekintik.
– Szeretnénk megvetni a lábunkat Budapesten is, főként a gasztronómiában, ezt középtávú tervnek tartjuk. Hosszú távon pedig igyekszünk biztos partnerekkel a hátunk mögött az egész országban elérhetővé tenni termékeinket – fűzi hozzá Császár Katalin. //
Kapcsolódó cikkeink
A burgonyatej az új tejipari alternatíva?
Két új márka arra törekszik, hogy a tehéntejet burgonyára cserélje,…
Tovább olvasom >Európa tíz legegészségesebb országa
A Snuff Store nemrégiben készült egészségügyi vizsgálatában különböző, az egészségre…
Tovább olvasom >McSki – A nap videója
Egy messzi messzi sípályán, Svédországban: ilyen egy Ski-Thru gyorsétterem!
Tovább olvasom >További cikkeink
Szezámallergia: nem működik az új szabályozás
A szezámmagot felvették az allergének hivatalos listájára az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >Több cukrot, lisztet, olajat, tejet, csirkemellet és tojást vehetünk mostantól a SPAR-üzletekben
Közeledik a húsvét, az ünnep ideje, s a legtöbb családban…
Tovább olvasom >Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem
Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a…
Tovább olvasom >