Kiváló borok Nagyradáról

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 12. 01. 07:25

A svéd gyökerekkel rendelkező Cezar Winery Kft. története több mint 60 évre nyúlik vissza. Az 1956-ban Svédországba disszidált szakács hazatér, és szülőotthonától nem messze két svéd barátjával együtt létrehoz egy borászatot. Határozott elképzelésekkel kezdenek neki: az eddig fehérszőlő termő helyekre csak és kizárólag bordeaux-i vörösborfajtákat telepítenek, amelyek idővel meg is hozták azt az eredményt, amelyet megálmodtak.

Császár Katalin

– A tulajdonosok által jelenleg 20 svéd család van itt a nagyradai Szelemen hegyen, akik kisebb területekkel rendelkeznek – tudjuk meg Császár Katalintól, a Cezar Winery Kft. értékesítési igazgatójától.

A Cezar Winery Kft. számos külföldi borversenyen ért el sikereket. Üzletláncokba nem terveznek bekerülni, célpiacnak a HORECA-szektort tekintik.

– Szeretnénk megvetni a lábunkat Budapesten is, főként a gasztronómiában, ezt középtávú tervnek tartjuk. Hosszú távon pedig igyekszünk biztos partnerekkel a hátunk mögött az egész országban elérhetővé tenni termékeinket – fűzi hozzá Császár Katalin. //

Kapcsolódó cikkeink