Remek WACS-versenyeredmények
Az októberben Prágában megrendezett WACS Global Chef Challenge felnőtt szakácsversenyen Adamek Balázs és commis-ja, Murányi Mercédesz első helyezést ért el, a WACS Global Pastry Chef Challenge cukrászversenyen Maczák Anna és Marosi Mónika ugyancsak a dobogó tetejére állhatott, így mindkét csapat is továbbjutott a 2018-as malajziai világdöntőbe. Nem kellett szégyenkezniük junior versenyzőinknek sem: korcsoportjukban a versenyen Hack Barnabás és commis-ja, Lendvai Ivett bronzérmet szerzett a közép-európai régióban, Európában pedig összesítve a 6. helyet foglalják el.
Adamek Balázs és Murányi Mercédesz a magyar csapat vezetőjével, Volontér Istvánnal
Maczák Anna és Marosi Mónika
A WACS (Association of Chefs Societes) 2007-ben azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen egy közös, élő, melegkonyhás versenyre, ahol a világ minden tájáról érkező séfek mérhetik össze tudásukat. A tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, és a tét ismét nagy, hiszen kategóriánként csak 3-3 fő jutott tovább Prágából – egy-egy észak-, közép- és dél-európai versenyző – a 2018-as malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő szervezet világkongresszusa lesz. //
Kapcsolódó cikkeink
Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Fiatal séfek világversenye
Egy szingapúri fiatal séf kapta a közönségdíjat a S.Pellegrino Young…
Tovább olvasom >Fülöpszállási győztese lett a Magyarország étele 2023 versenynek
Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >(EN) Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Sajnos ennek a bejegyzésnek csak EN nyelvű változata van.
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >