Évről évre többen vesznek részt az Erzsébet-programban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 08. 10:50

Az Erzsébet-program indulása óta négyszeresére nőtt a gyermektáborokban résztvevők száma, a program kétszer annyi nagycsaládosnak és nyugdíjasnak biztosít kikapcsolódási lehetőséget, mint 2012-ben – mondta el hétfőn, az Erzsébet-program eredményeit ismertető országjárásának első állomásán, Tatabányán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Erzsebet

Guller Zoltán tájékoztatása szerint a program segítségével idén 55 ezer gyermek vesz részt táborokban, a felmérések szerint szinte valamennyien nehéz körülmények között élnek. A nyugdíjasok közül 34 ezren jutottak kedvezményes pihenési lehetőséghez, és 43 ezer nagycsalád élt a program kínálta lehetőséggel.

Tavalyi statisztikák szerint a teljes belföldi turizmus öt százaléka, ezen belül a Balaton melletti idegenforgalom 13 százaléka az Erzsébet-program keretein belül zajlott.

A program megvalósulásának anyagi hátterét az Erzsébet-utalványok forgalmazása biztosítja. Az utalványok forgalma 1012-ben 83 milliárd forint volt, idén várhatóan eléri a 140 milliárd forintot. Országosan 46 ezer munkáltató ad dolgozóinak utalványokat, melyeket 58 ezer elfogadóhelyen lehet beváltani. Az alapvető élelmiszerek forgalmában 8 és fél százalékos az Erzsébet-utalványok részesedése.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez, és idén a nyertes pályázók száma elérte a 400 ezret.

Bencsik János (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: Komárom-Esztergom megyében ezer munkáltató 47 ezer dolgozónak biztosít Erzsébet-utalványt. A megyéből az idén eddig közel kétezer gyermek pihent nyári táborokban.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere közölte, a városból idén csaknem ezren nyertek üdülési lehetőséget, és 500 gyermek vett részt táborokban. Az őszi kirándulásokon való részvételre a megyéből 310, Tatabányáról 156 gyermek kapott lehetőséget. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink