Éves szinten 7,3 százalékos növekedést produkált az eurózóna ipara

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 13. 12:15

Az eurózóna ipari termelése a vártnál alacsonyabb mértékben növekedett februárban, miközben Németországban tovább nőtt, egyéb tagországokban növekedésbe fordult, de Görögország és Írország esetében további csökkenést mutatott.

A zóna 17 országában 0,4%-kal nőtt a termelés januárhoz képest, ez elmaradt az elemzők 0,7%-os várakozásaitól. Az adatok szerint az eurozóna ipari termelése már öt hónapja folyamatosan növekszik. Az éves szintű növekedés is elmaradt az elemzők által várt 7,8%-tól, 7,3%-on alakult. A januári számokat lefelé korrigálták, havi szinten 0,3%-ról 0,2%-ra, éves szinten pedig 6,6%-ról 6,3%-ra.

Az eurozóna 14 országa közül, akikről adat állt rendelkezésre az ipari termelés Franciaországban, Németországban, Luxemburgban, Szlovéniában, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Szlovéniában és Finnországban növekedett, míg Észtországban, Írországban, Görögországban, Hollandiában és Szlovákiában csökkent. A köztes és pénzügyi javak előállítása az eurozónában kevesebb mint 1%-kal növekedett februárban. Az energia-szektor kibocsátása két hónapja csökken, valószínűleg az enyhe időjárás hatására – közli a tozsdeforum.hu.


Kapcsolódó cikkeink