Évente 115 millió tojást dolgoznak fel a DanAgrico új gyárában
Megkezdődött a termelés a Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb tojásfeldolgozójának számító vértesszőlősi üzemben.
A DanAgrico Zrt. kétharmad részben a dán Danaeg tojásipari
szövetkezet tulajdona. A Tatabánya közelében lévő üzem egy milliárd forintból
épült fel, teljes kapacitásának elérésekor 30-35 embernek biztosít majd munkát.
A 2.200 négyzetméteres üzem felépítéséhez 200 millió forintot Sapard pályázaton
nyert a vállalat.
A cég évente 5.000 tonna tojáslé előállítására képes, melyet 5 kilós, kannás
vagy konténeres kiszerelésben értékesít élelmiszeripari cégeknek. Első hazai
termékük a pasztörizált tojáslé, mely bontatlan állapotban három hónapnál
hosszabb ideig tárolható. További gyártmányok mellett tervezik fő tulajdonosuk
termékeinek értékesítését Magyarországon és a régióban.
A dán anyavállalat, a Danaeg 1890 óta foglalkozik tojásfeldolgozással,
szövetkezeti formában. Évente 75.000 tonna készterméket gyártanak, a Danaeg
nevéhez fűződik a "tojásrúd" melyet világszerte használnak a
szendvicsgyárak, a catering- és pizza-cégek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >