Év Fagylaltja 2018
Az idei Év Fagylaltja verseny május 15-én kerül megrendezésre a szegedi Virág cukrászdában. A verseny célja a jó minőségű klasszikus és hagyományos kézműves fagylalt népszerűsítése. A megmérettetés több kategóriában zajlik egyrészt cukrászdák és fagylaltozók, másrészt az alapanyaggyártók és -forgalmazók között. Más-más alapanyagokkal készült fagylaltokkal nevezhetnek a pályázók a kizárólag hagyományos alapanyagokat engedélyező és a fagylaltbázisok használatát is megengedő kategóriákban, és külön kerülnek elbírálásra az úgynevezett mentes, azaz hozzáadottcukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltok.
Ahogy az előző években, a „versenyműveket” a szakmai zsűrin kívül közönségzsűri is értékeli. (Képünk a tavalyi versenyen készült.) //
Kapcsolódó cikkeink
Szallas.hu: a főváros mellett Eger, Szeged és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget télen
A főváros mellett Eger, Szeged és Pécs vonzotta a legtöbb…
Tovább olvasom >Szeged korlátozza a kocsmák nyitvatartását – tiltakoznak a vendéglátósok
Szeged város közgyűlése döntött: április közepétől alapesetben 23 órában korlátozza…
Tovább olvasom >Az Év Bejglije 2024
2024-ben az ipartestület már ötödik alkalommal hirdette meg az Év…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >