Év Fagylaltja 2018
Az idei Év Fagylaltja verseny május 15-én kerül megrendezésre a szegedi Virág cukrászdában. A verseny célja a jó minőségű klasszikus és hagyományos kézműves fagylalt népszerűsítése. A megmérettetés több kategóriában zajlik egyrészt cukrászdák és fagylaltozók, másrészt az alapanyaggyártók és -forgalmazók között. Más-más alapanyagokkal készült fagylaltokkal nevezhetnek a pályázók a kizárólag hagyományos alapanyagokat engedélyező és a fagylaltbázisok használatát is megengedő kategóriákban, és külön kerülnek elbírálásra az úgynevezett mentes, azaz hozzáadottcukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltok.
Ahogy az előző években, a „versenyműveket” a szakmai zsűrin kívül közönségzsűri is értékeli. (Képünk a tavalyi versenyen készült.) //
Kapcsolódó cikkeink
Őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren
Több mint száz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a…
Tovább olvasom >A magyar fagylalt szép jövő elé néz!
A 25 éves Év Fagylaltja verseny győztese idén a balatonmáriafürdői…
Tovább olvasom >Új logisztikai központot épített a Zoll-Platz Kft. Szeged határában
Uniós támogatással, mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással új raktárközpontot épített…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >