Euroskills 2018
Szeptember végén rendezték Budapesten az EuroSkills 2018-at, 39 különböző szakma 18–25 év alatti művelőinek Európa-bajnokságát, amelyen idén 500 versenyző vett részt. A verseny sokak szerint a világ legnehezebb megmérettetései közé tartozik, ráadásul a felkészülés és a versenyzés bizonyos szakmákban komoly anyagi megterheléssel jár a versenyzők és támogatóik számára. A fiatal résztvevőket sokszor szakmáik legjobbjai készítik fel. Az EuroSkills és WorldSkills versenyeken a gasztronómiával kapcsolatos szakmákban túl sok babér nem termett még a magyar versenyzőknek.
Az eseményen 24 európai országból érkező fiatal szakács mérte össze a tudását. A versenyfeladatok között erőleves, vendégváró falatok, szarvasgerinc és pisztráng elkészítése szerepelt. A mezőny erejére jellemző, hogy a magyar versenyző, a Michelin-csillagos Borkonyhában dolgozó, a Bocuse d’Or idei magyar döntőjén Volontér István commis-jaként megismert Friderika Spekovának a 18. helyet sikerült megszereznie – a győztes itt is egy skandináv, a svéd Viktor Thulin lett. A pincérek között Svajda Viktória Bernadett a „pontszerző” 6. helyen végzett. //
Kapcsolódó cikkeink
Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Így áll össze a vidék gasztronómiai térképe – itt a Dining Guide TOP30 vidéki étteremlistája
A Dining Guide 2005 óta minden évben elkészíti Magyarország legrangosabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az amerikai fagylaltnap alkalmából akció indult vasárnap a Balatonnál
Ezer gombóc fagylaltkupont rejtenek el vasárnaptól a Balaton körül az…
Tovább olvasom >Az aktív turizmust segítő beruházások indulnak Csongrád-Csanád vármegyében
A kerékpáros- és lovasturizmust segítő beruházások indulnak uniós támogatással Csongrád-Csanád…
Tovább olvasom >Egy szerethető fenntarthatósági ötlet a szállodában – A nap képe
Mindenképpen szimpatikus a német szálloda ötlete, a sörisszáknak duplán is.…
Tovább olvasom >