Euroskills 2018
Szeptember végén rendezték Budapesten az EuroSkills 2018-at, 39 különböző szakma 18–25 év alatti művelőinek Európa-bajnokságát, amelyen idén 500 versenyző vett részt. A verseny sokak szerint a világ legnehezebb megmérettetései közé tartozik, ráadásul a felkészülés és a versenyzés bizonyos szakmákban komoly anyagi megterheléssel jár a versenyzők és támogatóik számára. A fiatal résztvevőket sokszor szakmáik legjobbjai készítik fel. Az EuroSkills és WorldSkills versenyeken a gasztronómiával kapcsolatos szakmákban túl sok babér nem termett még a magyar versenyzőknek.
Az eseményen 24 európai országból érkező fiatal szakács mérte össze a tudását. A versenyfeladatok között erőleves, vendégváró falatok, szarvasgerinc és pisztráng elkészítése szerepelt. A mezőny erejére jellemző, hogy a magyar versenyző, a Michelin-csillagos Borkonyhában dolgozó, a Bocuse d’Or idei magyar döntőjén Volontér István commis-jaként megismert Friderika Spekovának a 18. helyet sikerült megszereznie – a győztes itt is egy skandináv, a svéd Viktor Thulin lett. A pincérek között Svajda Viktória Bernadett a „pontszerző” 6. helyen végzett. //
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi árajánlati rendszer – átláthatóbb rendezvényszervezési piac
Nemzetközi árajánlati rendszer bevezetését javasolja a MaReSz a rendezvénypiac számára.…
Tovább olvasom >Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >Snackek és magassarkúk – A nap képe
A Pekingben dolgozó Yum Tang alkotásai ea magassarkú szandálok..:
Tovább olvasom >